SØKER NYE UTFORDRINGER: Sjur Aalvik kan vise til knallsterke resultater etter drøyt fire år som direktør på Norefjell Ski & Spa. 53-åringen slutter 30. september.

Slutter som direktør på Norefjell

Sjur Aalvik søker nye utfordringer etter 4 ½ år.

Publisert Sist oppdatert

Norefjell Ski & Spa:

Sted: Norefjell, Viken fylke. 800 meter over havet, halvannen time fra Oslo

Direktør: Sjur Aalvik

Antall rom: 121 suiter og 123 standardrom - og utenfor hotellet ligger 161 leiligheter

Eiere: Marianne og Arne Blystad, Kristian og Roger Adolfsen. Driftes gjennom en franchiseavtale med Nordic Hotels & Resorts

– Det ligger ingen dramatikk bak. Jeg tok avgjørelsen på forsommeren, og har siste arbeidsdag 30. september, sier Sjur Aalvik til Hotellmagasinet.

Vi møter den blide og trivelige 53-åringen fra Ålvik i Hardanger i resepsjonen på gigantiske Norefjell Ski & Spa. Fjellparadiset på 39.000 m2 har lagt bak seg en sommer med mange gjester.

Krevende tid

Aalvik startet som direktør i fjellheimen sommeren 2019. Da hadde hotellet fra 2009, som eies hovedsakelig av Marianne og Arne Blystad og Adolfsen-brødrene Kristian og Roger, ennå ikke tjent penger. Men det har endret seg under Aalviks ledelse: De to siste årene har hotellet gått i pluss.

I et tidligere intervju med Hotellmagasinet, fortalte den erfarne direktøren at de gode resultatene blant annet skyldes at de hadde vært brutale på å kutte kostnader samt å utvikle nye markeder. 

– Vi hadde en klar strategi da jeg startet her, og den har vi fulgt. At salg- og markedstemaet holdt det gående under pandemien var også utrolig viktig, sier han beskjedent i dag. 

– Jeg visste hva jeg gikk til. Det har vært en flott tid på Norefjell, men det har også vært tøffe utfordringer underveis som pandemien, strømkrisen og nå rentehevninger. I lange perioder under pandemien var jeg nesten alene på hotellet, og etter hvert måtte alle lederne ta mer ansvar i den daglige driften da vi manglet ansatte, forteller Aalvik.

Norefjell Ski & Spa har over 400 rom og leiligheter, og kostet rundt 1.2 milliarder å bygge da det sto klart i 2008. Hotellet har en franchiseavtale med Nordic Hotels & Resorts

Ingen ny jobb

Aalvik er bosatt i Bærum med familien, og har "ukependlet" til fjellhotellet. Familien har også kjøpt seg leilighet på fjellet.

– Vi er veldig glad i Norefjell, så vi kommer til å tilbringe mye tid her i årene som kommer. 

Han har jobbet 35 år i hotellbransjen, hatt flere direktørjobber, og gikk i sin tid på hotellhøgskolen i Stavanger. Den første hotelljobben var som pikkolo på Radisson i Bergen

– Det var tilfeldig at jeg valgte å studere hotell, men det tok ikke lang tid før jeg ble hektet: En bransje med 24-timers drift og masse folk til alle døgnets tider var et kick, sier han.

– Har du ny jobb å gå til?

– Jeg er i dialog med flere aktører i hotellbransjen, men jeg er også åpen for andre bransjer, sier han smilende. 

Ida Bergan overtar nå direktørstolen. Sjur har stor tro på framtiden til hotellet på Norefjell.

– Det har ikke tatt ut det fulle potensialet. Jeg er sikker på at den internasjonale turismen vil øke på hotellet, spesielt vinterstid, sier Sjur Aalvik.

Powered by Labrador CMS