Hoxton Oslo åpner i 2027 og får utsyn over den store regjeringsparken. Hotellet får 144 rom, bar og restauranter. Som nabo får hotellet fotohuset Deich, med museum og spisesteder.

The Hoxton sjekker inn i Oslo

Oslo seiler inn på liste med London og New York når The Hoxton etablerer sitt første hotell i Norden.

Publisert Sist oppdatert

AB Invest, Møller Eiendom og Ennismore har gått sammen om et internasjonalt hotell i Oslo sentrum, mellom Youngstorget og det nye regjeringskvartalet. The Hoxton Oslo, med 144 rom, bar og restauranter, åpner i 2027.

Hoxton Oslo

  • Adresse Møllergata 37
  • Totalt 7.800 m2, fordelt på 144 rom, to restauranter, klubb, kaffe- og cocktailbar, gym og The Apartment; Hoxtons møte- og eventkonsept, sentrert rundt en åpen kjøkkenløsning. Uteareal mot den kommende regjeringsparken
  • Arkitekt: Powerhouse Company
  • Interiørarkitekt: AIME Studios
  • Eier og utbygger: Møller Eiendom og AB Invest
  • Drift gjennom Ennismore
  • Åpner 2027

- Vi er ekstremt stolte av at en internasjonal merkevare som Hoxton velger Oslo først når de endelig kommer til Skandinavia. Oslo er blitt et stadig mer attraktivt reisemål. Hotellet vil trekke enda flere utenlandske gjester til byen vår, samtidig som Oslofolk får et møtested i verdensklasse, sier Anders Buchardt, eier og prosjektutvikler i AB Invest.

Sammen med Møller Eiendom har AB Invest inngått en avtale med internasjonale Ennismore om å bygge og drifte Hoxton Oslo, sentralt plassert på Hammersborg i Oslo. Hotellet vil få 144 rom, møtelokaler, gym, bar og spisesteder. Det vil bli en del av den raskt voksende Hoxton-familien, med populære hoteller i blant annet London, Paris, Berlin, Barcelona og Los Angeles.

Første internasjonale livsstilskjede til Norge

I 2023 kåret Condé Nast Traveller Oslo til en av verdens ti beste storbyer å besøke. Utenlandske turister kommer ikke lenger til Norge kun for naturen, men for mat, arkitektur og kulturopplevelser.

- Med Hoxton ønsker vi å være et sted folk vil reise til, midt i hjertet av der ting skjer. Vi har lenge sett etter det riktige stedet å etablere oss i Skandinavia, og vi føler vi passer perfekt her, midt i Oslo. Vi er allerede inspirert av norsk arkitektur, kunst og uteliv og gleder oss til å bringe dette inn i videreutviklingen av Hoxton Oslo, sier Sharan Pasricha, gründer og co-CEO av Ennismore.

Helt siden oppstarten har Hoxton vært en innovatør i hotellbransjen, kjent for å bytte ut tradisjonelle lobbyer med livlige kaféer, barer og restauranter for lokale. Hotellene markedsføres som «åpne hus», med åpne dører og en inkluderende atmosfære.

Det første hotellet åpnet i 2006, i et ombygd parkeringshus i Shoreditch i London. Siden har kjeden vokst til totalt 16 hoteller i åtte land, med flere under utvikling. Alle Hoxton-hotellene er kompromissløse på design og kvalitet, men unike i uttrykk, preget av kulturen og bydelene det er en del av.

Hoxton er en del av Ennismore, verdens raskest voksende reiselivsaktør i livsstil- og fritidssegmentet. Porteføljen består av ulike merkevarer, utviklet av gründere med en tydelig misjon og stor grad av kreativitet.

Nytt liv på Hammersborg fra 2027

Byggestart for Hoxton Oslo er planlagt allerede til høsten. Åpningen vil bli i 2027, samme år som innflytting i det nye regjeringskvartalet vis-a-vis. Hotellet får utsyn over den store regjeringsparken, med minnesmerket og grønne fellesområder. I toppen av parken bygger Møller Eiendom om det gamle hovedbiblioteket til fotohuset Deich, med museum og spisesteder.

- Hammersborg er den litt glemte bydelen midt i sentrum som endelig får et felles løft. Hoxton vil gli rett inn, med en miks av nye Oslo og internasjonal storby. Det sier mye om byutviklingen og tilbudene i byen at en kjede som Hoxton kommer hit før Stockholm eller København. Vi tror hotellet vil løfte byen, sentrum og Hammersborg enda et par hakk, sier Andreas Jul Røsjø, administrerende direktør i Møller Eiendom AS.

AB Invest og Møller Eiendom vil stå for bygg og utvikling og Ennismore for interiørdesign, restaurantkonsepter og drift i tråd med merkevaren.

Powered by Labrador CMS