Smak av kysten

Publisert Sist oppdatert

-Vi må bli flinkere til å utnytte våre naturlige ressurser til å skape spennende opplevelser, mener stortingsrepresentant og medlem i prosjektstyret Lars Sponheim.

Klokken elleve la sjarkfisker Helge Torsvik til kai ved hotellets brygge med teinefanget brosme fra Herdlafjorden. Kokkene inspiserte fisken og gikk god for kvaliteten. ”Brosme er en kjempegod fisk som er alt for lite brukt,” og dette var utgangspunktet for den kulinariske delen av markeringen. Mens representanter fra fiskerinæringen, reiselivsbransjen, det offentlige og kunnskapsmiljøer satte seg til bords, gikk kokkene i gang med å lage ovnsbakt brosme. Den ble servert med canneloni fylt med rødbete og sellerirotpure med kremet blåskjell og limesaus, for å nevne litt av menyen.

Mens stortingsrepresentant Lars Sponheim og andre serverte ved bordet, takket Eric Saudan Norsk Sjømatsenter for ”det beste kursprogrammet han noen gang hadde vært med på. Nå ser vi frem til fortsettelsen,” sa Saudan.

Konsernsjef Ole-Eirik Lerøy i Lerøy Seafood Group understreket behovet bransjen har for ”krevende kunder” og lovet at leverandørene skal gjøre sitt ytterste for at både kjøkkensjefer og kunder skal bli enda mer fornøyde med kvaliteten på sjømaten som tilberedes og serveres.

Til høsten starter et nytt kursprogram for ytterligere 12 spisesteder som ønsker å bli sertifiserte ”Smak av kysten bedrifter”. Serveringsbedrifter i fylkene både nord og sør for Hordaland vil bli invitert med i neste omgang. Målet er at ”Smak av kysten” skal synliggjøres for et bredt publikum langs kysten. Og det setter både fiskere, kjøkkensjefer, fastboende og tilreisende pris på.

Det er Norsk Sjømatsenter i Bergen som står bak denne storsatsingen og prosjektet er finansiert av Hordaland Fylkeskommune, Innovasjon Norge og Sparebank 1 SR-Bank.

 

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS