Nybakt brød rett fra fryseren

Publisert Sist oppdatert

Nyvinningen kommer fra Nederland, hvor den allerede har gjort stor suksess på markedet. Gjennom en avtale med Nordic BakeOff har Mills fått rettighetene til å selge produktene i Norge, og første februar vil to av brødene være tilgjengelige for det norske proffmarkedet.

Enkel bakeprosess

Opplæringsansvarlig i Mills DA, Tomas Karlsen, og produktsjef Stefan Krogh har stor tro på at det nederlandske ”Brød på timen”-konseptet vil slå an i Norge.

Mills har lang erfaring med frosne bakervarer for dette markedet, med så vel urasket, lettstekte og ferdigstekte varianter.

Brødkonseptet som lanseres første februar heter ”Brød på timen”. Produktene kommer som ustekte, frosne deigemner. De små emnene er ferdig eltet, og gjort klar for steking med topping og det hele.

- Bakeprosessen er meget enkel. Du tar ut deigen fra fryseren, lar det ligge fremme mens ovnen blir varm, og setter det inn, forklarer opplæringsansvarlig i Mills DA, Tomas Karlsen.

Før de settes i ovnen, må brødene få fem millimeter dype snitt.

- Minst ett av disse må gå i hele brødets lengderetning, sier han, mens han demonstrerer ulike måter brødene kan kuttes opp. At kuttene gjøres på riktig måte er avgjørende for det endelige resultatet, og med litt kreativitet har man også mulighet til å sette sitt særpreg på bakverket før det havner på bordet.

Etter cirka 40 minutter i ovnen, har brødene vokst til det ugjenkjennelige, og er klare til servering.

Både Karlsen og produktsjef i Mills DA, Stefan Krogh har stor tro på at ”Brød på timen” skal slå godt an på det norske markedet.

- Det er det beste brødet jeg har smakt, bedyrer Krogh, samtidig som han understreker at det er snakk om et nytelsesprodukt der smaken og ferskheten – ikke sunnheten – er den viktigste egenskapen.

Ekstrem nedfrysing

Men i skarp konkurranse med en rekke andre velsmakende brødsorter, er det først og fremst den enkle måten å få rykende ferske brød til frokosten, uten verken å måtte tine opp, bake fra bunnen eller være avhengig av tidlige morgenleveranser fra bakeren, som er hovedfokus. Etter som dette er deigemner som hever mens de stekes i ovnen, tar de mindre plass i fryseren enn et lettstekt brød.

Ifølge Krogh er det både teknikken og innholdet som gjør at brødene kan stekes direkte fra frossen tilstand på denne måten. Og mens de to kan gå god for innholdsdeklarasjonen, kjenner de ikke til detaljene rundt selve prosessen. Dette er nemlig en teknologi som det har tatt mange år å få utviklet. Men at det blir brukt en spesialgjær med mye futt i, er ingen hemmelighet. Hevingsprosessen får så vidt starte, før emnene blir utsatt for en ekstrem nedfrysing, som skjer i løpet av noen få minutter. Deretter er de frosne helt til sluttbruker tar dem ut av fryseren og legger dem i ovnen.

I utgangspunktet er det plukket ut to brødtyper som skal lanseres i Norge, og markedsføringen er allerede godt i gang. Så langt virker det lovende for nykommeren.

- Tilbakemeldingene har vært formidable, og vi får spørsmål om hvor fort man kan få produktene, forteller Krogh.

Gjennom Coop Mega blir brødene også tilgjengelig for privatkunder. Om det blir flere typer ”Brød på timen” etter hvert, gjenstår å se.


 

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS