Klare for Ålesund

Publisert Sist oppdatert

Bjørn Cameron Alexander, fjorårets Norgesmester, vil forsvare tittelen i august.

Norgesmesteren kåres under Den Norske Matfestivalen som arrangeres i Ålesund i tiden 24. - 28. august. NM i Kokkekunst arrangeres torsdag 25. og fredag 26. august

Her er de 12 utvalgte kvinner og menn:

Bjørn Cameron Alexander fra Oslo, oppvokst i Frogn/Drøbak (Akershus),
Jobber på Flavours, Oslo. Regjerende Norgesmester (vant 2004).

Jørn Andrè Dahl fra Leirsund (Sørum), oppvokst i Oslo.
Jobber på Nannestad VGS. Tidligere NM-deltager.

Kari Innerå fra Harstad. Jobber på Gastronomisk Institutt, Stavanger.
Tidligere NM-deltager

Siv Hilde Lillehaug fra Henningsvær (Lofoten), oppvokst i Vågan (Nordland),
Jobber på Finnholmen Brygge, Henningsvær. Tidligere NM-deltager

Anders Isager fra Stavanger, oppvokst i Bergen.
Jobber hos Bølgen & Moi, Stavanger.

Jens Tore Ø. Mandal fra Trondheim, oppvokst i Steinkjer.
Jobber på Rica Nidelven, Trondheim.

Anders Jørgensen fra Oslo, oppvokst i Honningsvåg (Finnmark)
Jobber på Restaurant Victor, Oslo.

Geir Magnus Svae fra Vikersund, oppvokst i Lardal (Vestfold).
Jobber på Tyrifjorden Hotell, Vikersund. Tidligere NM deltager

Anders Sjøblom fra Oslo, oppvokst i Lierne (Nord-Trønderlag).
Jobber på Restaurant Ylajali, Oslo.

Willy Solvang fra Ålesund, oppvokst i Sande (Vestfold).
Jobber på Cavatelli Mat & Vinhus, Ålesund.

Erling Sunndal fra Oslo, oppvokst i Herøy (Møre og Romsdal).
Jobber på Flavours, Oslo. Tidligere NM vinner

Tommy R. Raanti fra Stavanger, oppvokst i Drammen.
Jobber på Timbuktu Bar & Restaurant, Stavanger

FESTMAT TIL 12

Finalistene skal konkurrere i to heat á seks personer, som går henholdsvis torsdag 25. og fredag 26. august. I løpet av konkurransen skal de - på bestemte tidspunkter - presentere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.

Dommerne bedømmer deretter resultatet på bakgrunn av kriteriene anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst smak.

350 SIDER MED MAT

Det 16. Norgesmesterskapet i Kokkekunst arrangeres av Norges Kokkemesters Landsforening, med Kokkenes Mesterlaug Møre & Romsdal som teknisk arrangør og tilrettelegger.

Finalistene ble i år valgt ut blant 36 kandidater basert på innsendte menyforslag. Uttaksjuryen på 5 medlemmer har bladd seg gjennom 350 sider med oppskrifter og råvarelister. Det rapporteres om et utrolig rikt spekter av tilberedningsmetoder, kreativitet og spennende kombinasjoner.

Uttaksjuryen har bestått av følgende personer:

  • Morten Schakenda, tidligere landslagskokk, Bakeriet i Lom
  • Pål Hjelmås Johansen, kjøkkensjef, Rica Parken Hotell Sandefjord
  • Steinar Lindstrøm, faglærer, Øyrane VGS Førde
  • Kjell Arne Jonsæther, kjøkkensjef, egen cateringbedrift i Oslo
  • Stine Aaby, kjøkkensjef, To små kokker, Drammen
 
Les mer om konkurransen her:
 
(Kilde: Matfestivalen)

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS