 |
Bjørn Cameron Alexander, fjorårets Norgesmester, vil forsvare tittelen i august. |
Norgesmesteren kåres under Den Norske Matfestivalen som arrangeres i Ålesund i tiden 24. - 28. august. NM i Kokkekunst arrangeres torsdag 25. og fredag 26. august
Her er de 12 utvalgte kvinner og menn:
Bjørn Cameron Alexander fra Oslo, oppvokst i Frogn/Drøbak (Akershus),
Jobber på Flavours, Oslo. Regjerende Norgesmester (vant 2004).
Jørn Andrè Dahl fra Leirsund (Sørum), oppvokst i Oslo.
Jobber på Nannestad VGS. Tidligere NM-deltager.
Kari Innerå fra Harstad. Jobber på Gastronomisk Institutt, Stavanger.
Tidligere NM-deltager
Siv Hilde Lillehaug fra Henningsvær (Lofoten), oppvokst i Vågan (Nordland),
Jobber på Finnholmen Brygge, Henningsvær. Tidligere NM-deltager
Anders Isager fra Stavanger, oppvokst i Bergen.
Jobber hos Bølgen & Moi, Stavanger.
Jens Tore Ø. Mandal fra Trondheim, oppvokst i Steinkjer.
Jobber på Rica Nidelven, Trondheim.
Anders Jørgensen fra Oslo, oppvokst i Honningsvåg (Finnmark)
Jobber på Restaurant Victor, Oslo.
Geir Magnus Svae fra Vikersund, oppvokst i Lardal (Vestfold).
Jobber på Tyrifjorden Hotell, Vikersund. Tidligere NM deltager
Anders Sjøblom fra Oslo, oppvokst i Lierne (Nord-Trønderlag).
Jobber på Restaurant Ylajali, Oslo.
Willy Solvang fra Ålesund, oppvokst i Sande (Vestfold).
Jobber på Cavatelli Mat & Vinhus, Ålesund.
Erling Sunndal fra Oslo, oppvokst i Herøy (Møre og Romsdal).
Jobber på Flavours, Oslo. Tidligere NM vinner
Tommy R. Raanti fra Stavanger, oppvokst i Drammen.
Jobber på Timbuktu Bar & Restaurant, Stavanger
FESTMAT TIL 12
Finalistene skal konkurrere i to heat á seks personer, som går henholdsvis torsdag 25. og fredag 26. august. I løpet av konkurransen skal de - på bestemte tidspunkter - presentere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.
Dommerne bedømmer deretter resultatet på bakgrunn av kriteriene anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst smak.
350 SIDER MED MAT
Det 16. Norgesmesterskapet i Kokkekunst arrangeres av Norges Kokkemesters Landsforening, med Kokkenes Mesterlaug Møre & Romsdal som teknisk arrangør og tilrettelegger.
Finalistene ble i år valgt ut blant 36 kandidater basert på innsendte menyforslag. Uttaksjuryen på 5 medlemmer har bladd seg gjennom 350 sider med oppskrifter og råvarelister. Det rapporteres om et utrolig rikt spekter av tilberedningsmetoder, kreativitet og spennende kombinasjoner.
Uttaksjuryen har bestått av følgende personer:
- Morten Schakenda, tidligere landslagskokk, Bakeriet i Lom
- Pål Hjelmås Johansen, kjøkkensjef, Rica Parken Hotell Sandefjord
- Steinar Lindstrøm, faglærer, Øyrane VGS Førde
- Kjell Arne Jonsæther, kjøkkensjef, egen cateringbedrift i Oslo
- Stine Aaby, kjøkkensjef, To små kokker, Drammen
Les mer om konkurransen her:
(Kilde: Matfestivalen)