Comeback for kylling fra Ytterøy

Publisert Sist oppdatert
Fram til i dag så har slakteriet huset Trønderkylling, Stjernekylling og sist SPIS Grilstad før Ytterøykylling ble etablert i 2009. Slakteriet har de senere år vært betydelig oppgradert, og fremstår i dag som et moderne slakteri der all videreforedling skjer under samme tak. – Kortreist , miljøvennlig, og beste kvalitet er våre verdier. Seks av gårdene som leverer kylling til oss ligger på Ytterøy. Dette betyr veldig kort inntransport fra kyllingfjøs til slakteri, kun sju km eller 15 minutter. Vi mener at når kyllingen tilbringer så kort tid på lastebil, så holder den på vann og fett som den ville mistet mye av på lengre transporter som er vanlig i bransjen. Dette er god dyrevelferd for kyllingen, og bra for smaken på sluttproduktene våre, sier salgssjef Robert Sivertsen i Ytterøykylling. ( Seks av gårdene ligger på Ytterøy, resten på fastlandet i Nord Trøndelag ) 1,5 KILO Hos Ytterøykylling får kyllingen vokse til den er 1,5 kilo. – Det er 40 % mer enn det som er standard her i landet. Vi mener at større kylling gir saftigere og bedre smak på kyllingkjøttet, sier Sivertsen. Han er klar over at de ikke er alene om å la kylllingen vokse litt ekstra og ser at dette nok vil bli en trend, også i Norge, bare forbruker vil betale for denne bedrede kvaliteten. Av denne store kyllingen får man de fleste kyllingprodukter som er kjent fra markedet i dag og Sivertsen røper at om kort tid vil pølser, stekte og panerte varer også bli å få fra Ytterøy. HALALKYLLING Hos Ytterøykylling slaktes alle dyr etter Halal-regler. – Men hva er halalslakting? – Ordet Halal betyr tillat, og er en slaktemetode basert på muslimske tradisjoner. Målet er at kyllingen skal slaktes på riktig måte, og slippe å bli unødvendig plaget. I henhold til norsk regelverk, må dyrene bedøves før selve slaktingen kan foretas, og dette kan gjøres uten at det bryter med de islamske normene. Det er viktig ifølge islamske slakteforskrifter at dyret fremdeles er i live når selve slaktingen finner sted. Den viktigste forskjellen fra ordinær slakting, er at slakteren ber en bønn for hvert enkelt dyr, etter at bedøvingen har funnet sted. Slakteren må være rettroende muslim.Ved ordinær slakting skjer kuttingen av halspulsåren maskinelt etter bedøvingen. All slakting av fjørfe i Norge skal følge ” Forskrift om dyrevern i slakterier”, noe som selvfølgelig også gjelder for halalslakting, sier Sivertsen. – Hvorfor praktiserer man halalslakting på ei øy i Trondheimsfjorden? – På Ytterøy velger vi å gjøre det på denne måten, fordi det er et økende marked i Norge som etterspør halalslaktet kylling. Delvis på grunn av et økende antall av muslimer i det norske samfunnet, men også flere ikke-muslimer etterspør halalslakt. Våre tre slaktere er rettroende muslimer, som og ber en kort bønn for kyllingen før halspulsåren blir kuttet manuelt, sier salgssjef Robert Sivertsen, som mener at halalslakting kan gi Ytterøykylling en liten fordel i konkurransen blant andre leverandører.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Foto: Ytteroykylling.no
Powered by Labrador CMS