Stor variasjon i toaletthygiene

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Oppfattelsen av rensligheten på fellestoaletter varierer veldig, og det er offentlige toaletter og bensinstasjontoaletter som oppleves som mest uhygienisk.

Dette kommer frem i en undersøkelse gjennomført på vegne av Tork i forbindelse med markeringen av World Toilet Day 19. november.

Undersøkelsen ble gjennomført blant 7194 respondenter i syv europeiske land. Den viser at det er store forskjeller i opplevelsen av hygienen på toaletter i sykehus, bensinstasjoner, arbeidsplasser, restauranter, hurtigmat-restauranter og offentlige toaletter som dem man finner på jernbanestasjoner.

 

Sykehus på topp

De svenske resultatene viser at 66 prosent opplever at sykehustoalettene er de reneste og tryggeste, fulgt av toalettet på arbeidsplassen med 58 prosent. At  toalettrommet på jobben hvor man tilbringer store deler av dagen er rent og tiltalende, er viktig for trivsel og det generelle inntrykket man gir besøkende. I den andre enden av skalaen er det offentlige toaletter (64 prosent) og toaletter på bensinstasjoner (43 prosent) som kommer dårligst ut.

Når det gjelder serveringsbransjen er svenskene mer positive til de toalettene man finner på restauranter (42 prosent) enn de man finner hos hurtigmat restauranter med 22%. For sistnevnte opplever 29% at toalettforholdene dårlige eller veldig dårlige. Andre undersøkelser har vist at gjestene mener at et skittent toalettrom reflekterer hvordan det ser ut på kjøkkenet. Derfor er dette noe å ta tak i for å sikre at gjestene kommer tilbake.

- I løpet av dagen er folk på farten og oppsøker ulike miljøer. Det er derfor viktig å ha god hygiene på toaletter i alle offentlige områder. Ikke bare for å forhindre bakteriespredning, men for å gi de besøkende en behagelig opplevelse. Tidligere undersøkelser har vist at et rent og vellduftene toalettrom er et viktig kriterium for det generelle inntrykket av stedet, sier Line Pedersen Produkt og Markedssjef for varemerket Tork i en pressemelding.

 

Rene og tørre hender er trygge hender

Sverige viser det beste resultatet av alle landene i undersøkelsen, med ikke mindre enn 97% av respondentene som oppgir at de alltid eller ofte har tilgang til såpe, vann og 89% til hånd tørking alternativer. Det er godt nytt for håndhygienen.

- For å unngå bakteriespredning, er det vell så viktig å tørke hendene helt tørre etter en håndvask med såpe og vann. Fuktige hender øker risikoen for å spre bakterier og virus i forhold til tørre hender , avslutter Line Pedersen 

Teaser:

Oppfattelsen av rensligheten på fellestoaletter varierer veldig, og det er offentlige toaletter og bensinstasjontoaletter som oppleves som mest uhygienisk. 

 

 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS