Securitas Direct kjøper Hafslund Sikkerhet Privat

Publisert Sist oppdatert

For Hafslund Sikkerhet er hensikten med salget å sikre videre utvikling av Hafslund Sikkerhet i et stadig mer modent marked, og å bidra til å skape en sterk og solid sikkerhetsaktør i det norske sikkerhetsmarkedet som kan ivareta kundene best mulig, i følge en melding fra Hafslund Sikkerhet. "Securitas Direct er en solid og seriøs aktør og har blitt kåret til det best likte,sikkerhetsselskapet i bransjen av Norsk kundebarometer seks år på rad. Hafslund har stor tillit til at Securitas Direct vil ivareta kundene til Hafslund Sikkerhet på en meget god måte".

Hafslund-konsernets utvikling den siste tiden gått mot en tydeligere satsning på utbygging av fornybar energi og videreutvikling av infrastruktur, samtidig som konsernet er størst i Norge innen strømsalg. "Salget av vår sikkerhetsvirksomhet er et naturlig steg for å rendyrke denne strategien og vår vurdering er at kombinasjonen av Securitas Direct og Hafslund Sikkerhet er til det beste både for kundene og selskapet. Hafslund Sikkerhets kunder blir en del av et av Europas største sikkerhetsselskap, hvilket betyr at de får en leverandør som kan tilby et bredt spekter av tjenester og produkter", mener Hafslund Sikkerhet videre.

Securitas Direct AS betaler 525 millioner kroner for aksjene i Hafslund Sikkerhet Privat AS og Hafslund Boligteknikk AS.

Hafslund er en av de ledende aktørene på det norske alarmmarkedet for private hjem. Virksomheten har ca 75000 kunder og 200 ansatte.

Privatkunder er Securitas Directs kjernevirksomhet. Kjøpet innebærer at selskapet får tilgang til en rendyrket kundeportefølje som passergodt inn i virksomheten, skriver Securitas Direct i en melding på http://www.securityworldhotel.com/no/''%22http:/www.securitasdirect.no%22''.

Securitas Direct mener ogsåat kjøpet forsterkerselskapets posisjon som Europas ledendelevereandør innen sikkerhetstjenester for hjem og mindre bedrifter, og er et naturlig steg i Securitas Directs vekststrategi.

Securitas Direct har i dag 1 million kunder i 9 europeiske land. Flere norske kunder betyr at Securitas Direct øker mulighetene for å utvikle ny teknikk og nye tjenester i et raskere tempo.

Foreløpig avtale, med forbehold om godkjenning av Konkurransetilsynet (KT), ble inngått 5. august 2008, og trer i kraft dersom Konkurransetilsynets innstilling er positiv, hvilket kan ta alt fra to til flere måneder. Inntil en beslutning fra KT skjer ingen endringer.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS