Saumfarer rekkene etter lederemner

Publisert Sist oppdatert

























HR-direktør Fredrikke Næss og service manager Martin Askenbäck, som er i gang med sitt karriereprogram.

 

HR-direktør i Rezidor Norden, Fredrikke Næss (40), er et glimrende eksempel på hotellgruppens rekrutteringsfilosofi. Hun startet i yngre år som renholder, men ble blinket ut med åpenbare lederferdigheter og sendt oppover i systemet.

Nå er Næss selv på jakt etter ambisiøse hoder med ”Yes, I can” skrevet i pannen.

– I Rezidor tror vi på ledelse fra egne rekker. Mer enn 90 prosent av våre hotelldirektører har gått gradene hos oss, sier hun.

OVERRASKENDE KOMPLEKST

Første kull startet i april og vil gjennomføre programmet i løpet av ett til to år, kombinert med full jobb. Målgruppen er resepsjonssjefer, restaurantsjefer osv.

– Vi lover travle tider, og for de rette kan Rezidor tilby spennende og utviklende lederjobbmuligheter i inn- og utland. Med ”de rette” mener vi folk som kan strekke seg, de med forretningssans, operasjonell know-how, evne til å holde hodet kaldt og yte ypperlig service. Det er ganske mye på én gang, og de fleste oppdager at hotelledelse er overraskende krevende og komplekst. Og morsomt, sier Fredrikke Næss.

– En god leder i vår bransje skal ikke bare motivere sine medarbeidere, men også være tilstede for gjestene.

MÅ HÅNDTERE ALT

Tidligere har Rezidor gjennomført vellykkede programmer for å rekruttere kandidater til direktørstillinger, det såkalte Mentor Mentee-programmet. Denne gang er hotellgruppen spesielt ute etter mellomledere.

– I første omgang er 21 unge mennesker fra Skandinavia med, og forhåpentligvis kommer de fleste av dem ut i andre enden med godt resultat. De skal i prinsippet kunne håndtere alt som skjer i et hotell.

– Rezidor har alltid vært flinke til å oppmuntre og pushe på sine ledertalenter, men med dette programmet gjør vi det med mer struktur og kvalitet.

– Meg bekjent finnes det ikke tilsvarende i andre nordiske land, sier Næss.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS