Rent og pent

Publisert Sist oppdatert



























Geir Langeland (t.h) fra Green Profile, og industridesigner Johan Schreiner fra K8 industridesign, har han utviklet en søppelkasse kamuflert som et møbel.

 ,

– Så langt vi vet er vi det første firmaet i Norge - om ikke Europa - som tilbyr dette, sier Geir Langeland i Green Profile. Sammen med industridesigner Johan Schreiner fra K8 industridesign har han utviklet en søppelkasse kamuflert som et møbel. Dette møbelet er ikke bare en enkel søppelkasse, men en sorteringsstasjon. Her kan gjesten sortere papir, plast eller organisk avfall. I tillegg til et lite innkast for batterier. Kassen settes på gulvet eller henges på vegg, alt ettersom hva man ønsker og hva som passer i rommet.

Enkelt og fleksibelt

– Et av våre hovedfokus var at det skulle være et enkelt system å håndtere for de som rengjør rom på hotell. For å si det slik, et system som fører til at det tar lengre tid å klargjøre rommet er ingen interessert i. Aller minst vi. Derfor utviklet og patenterte vi et posesystem som er enkelt og raskt å skifte, forteller Schreiner. Designet er i plast og aluminium og toppen av kassen kan produseres i den fargen kunden ønsker.

– Hvis hotellet har en fargekode og et bestemt design, er kan toppen av kassen produseres med dette, sier han.

Ny miljøforskrift

En lengre prosess ligger bak nyskapningen.

–Vi har snakket med alle de store hotellkjedene for å lufte ideen og høre hva de synes. Denne type kasse som lar gjesten være miljøbevisst og sortere avfallet sitt selv er jo både miljøvennlig og ikke minst besparende for hotellet. Nå kan utgifter til avfallshåndtering reduseres siden mengden restavfall blir mindre. Fra juli i år kom en ny forskrift som sier at organisk avfall skal skilles fra restavfallet i hotell- og restaurantbedrifter, forteller Langeland. Det blir med andre ord forbudt å legge nedbrytbart avfall i deponi. Dermed vil det komme krav om at avfall fra bedrifter må være sortert.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS