Nye tider på Stiklestad Park Hotell

Publisert Sist oppdatert

– De ansatte ville ikke gå opp dit alene etter klokken tre om ettermiddagen, forteller driftsleder Wenche Wiborg, og legger til at det var forferdelig å jobbe der en periode.

Det var akkurat som om tilstanden ble forsterket da man begynte å snakke høyt om det, men også tidligere ansatte har nevnt at de har opplevd lignende ting der flere år tilbake i tid.

Symptomer som tungpustethet og kronisk hodepine var vanlig, og når man sto nede i spisesalen var det flere som følte seg overvåket av noen som sto og så ned fra et rom i tredje etasje. Mannen til Wiborg hadde også opplevd å bli dyttet i ryggen da han jobbet i tredje etasje, uten at det var noen andre der.

Følte det samme

Hotellet er forholdsvis nytt, og ligger i samme bygg som et kjøpesenter. Det er lite som minner om et ”typisk” spøkelseshotell. Men situasjonen der ble såpass tung at man bestemte seg for å ta kontakt med ”Åndenes makt”. Klarsynte Lilli Bendriss var utsendt til hotellet, og visste ingen ting på forhånd om hvor hun skulle. Ved hotellet kjente man heller ikke til hvem som skulle komme.

– Men hun så og følte det samme som oss. Det var helt sprøtt, forteller Wiborg.

I programmet ble den overnaturlige aktiviteten blant annet knyttet til en mannsskikkelse med en trist skjebne knyttet til rus og vold, og som trolig døde i nærheten av hotellet. Dette skal ha skjedd i nyere tid, uten at redaksjonen klarte å knytte det til en bestemt hendelse. Men ånden ble geleidet videre, og ifølge Wiborg var dette et vendepunkt ved hotellet.

Den store forandringen merket man allerede etter fire dager.

– Arbeidssituasjonen er en helt annen nå, man får ikke hodepine her lenger. Stemningen er kjempegod, og de ansatte går opp i tredje uten problem, sier hun.

Hun føler seg overbevist om at besøket fra ”Åndenes makt” er grunnen til dette, og hun kan ikke få rost teamet nok for behandlingen i forbindelse med innspillingen og oppfølging i etterkant.

Når det gjelder gjestene er erfaringene forskjellige. Det har skjedd ved et par tilfeller at folk på gjennomreise har kjent igjen hotellet fra programmet, og ikke våget å overnatte der, eller valgt å dele rom med noen andre.

– Men jeg føler at det er mer positivt enn negativt, og noen har jo kommet for å bo her nettopp på grunn av programmet, sier hun.

Thumbnail Image: