Opptog for norsk mat

I morgen skal flere tusen bønder og andre med hjerte for norsk mat gå i et stort opptog for norsk matproduksjon. De vil gjerne ha med seg DEG på laget.

Publisert

Bakgrunnen for opptoget er bruddet i jordbruksforhandlingene mellom staten og bøndene. Og det er slett ikke «bare» bøndene som mener norsk mat er verdt å gå i tog for. Flere av Norges fremste kokker støtter bøndene.

– Jeg kan ikke drive restaurant uten bøndene. Og du kan ikke spise deg mett uten dem, sier Jørn Lie, kjøkkensjef på Gamle Raadhus i Oslo.

– Jeg mener alle som setter pris på trygg, god og kortreist mat, bør bruke matpausen sin på tirsdag til å vise at de støtter dem, oppfordrer Christer Rødseth som er kjøkkensjef på Vaaghals restaurant.

Toget går fra Landbrukets Hus til Stortinget, nå er det opp til stortingsrepresentantene å avgjøre rammene for norsk matproduksjon i framtida.

Her er programmet i grove trekk:

Hele morgenen fram til kl 12: Flere tusen bønder fra hele landet strømmer til bakgården i Landbrukets Hus, Schweigaards gate 34. Mat fra Bondens Marked og food trucken Anne på Landet. Plakatsnekring og god stemning.

Kl 12: Musikk ved Ni Liv, Valkyrien Allstars og flere. Appeller og underholdning,

Kl 12.45: Opptoget går fra Grønland til Stortinget

Kl 14 – 15: Minikonsert med Sver ved Aasmund Norstoga og Sigrid Moldestad, Ravi og Frode Alnæs. Politiske appeller. 

Kommer du?

Powered by Labrador CMS