Testes i alkoloven

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I april åpnet Helsedirektoratet en nettbasert kunnskapsprøve i Alkoholloven som styrere og stedfortredere for salgs- og sjenkebevillinger må ta for å dokumentere tilstrekkelig kunnskap om alkoholloven.

Løsningen av den nettbaserte kunnskapsprøven er utviklet av VINN.

- Vi vant en konkurranse om utvikling av tjenesten utlyst av Helsedirektoratet. Kontrakten omfatter en tjenestekonsesjon for fire år. Det betyr at VINN tilbyr og vedlikeholder prøven til kommunene i konsesjonsperioden, sier Bjørn Bremer, administrerende direktør i VINN i en pressemelding.

VINN har levert elektronisk og nettbasert Etablererprøve for serveringsvirksomhet til kommunene siden 2009.
- Det at vi nå vant kontrakten om kunnskapsprøven, har gitt oss anledning til å gjøre hverdagen enklere for de som avholder slike prøver i kommunene. Vi har samlet kunnskapsprøven og serveringsprøven i samme portal. Det gir enklere administrasjon og mer effektiv gjennomføring av de lovpålagte prøvene, sier Bremer.

Kunnskapsprøven er fortsatt en flervalgsprøve, men nå med et tilfeldig uttrekk av spørsmål. Dette sikrer at hver prøvetaker får en unik prøve og således hindrer muligheten for juks. Den elektroniske prøven vil også gjøre det enklere å oppdatere prøvene ved lov- og forskriftsendinger ved at spørsmål på en enkel måte kan byttes ut og endres ved behov. Myndighetene som avholder prøven vil når som helst kunne hente opp prøven uten å måtte tenkte på å bestille prøvemateriell.


Den nye nettbaserte kunnskapsprøven er også sikrere enn den papirbaserte forgjengeren. Alle spørsmål i databasen er nye, og for hver eneste prøve trekkes det spørsmål slik at alle aspekter av loven og tilhørende forskrift dekkes.

VINN leverer læremateriell tilpasset Etablererprøven for serveringsvirksomhet til potensielle prøvetakere.

– Vi er nå i gang med å utvikle læremateriell for kunnskapsprøvene. Dette er noe prøvetakerne etterspør, har flere kommuner informert oss om, sier Bremer. 

Teaser:

I april åpnet Helsedirektoratet en nettbasert kunnskapsprøve i Alkoholloven som styrere og stedfortredere for salgs- og sjenkebevillinger må ta for å dokumentere tilstrekkelig kunnskap om alkoholloven.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Helsedirektoratet ved Vibeke Halvorsrud Marthinsen og Erlend Bø og er godt fornøyd med den nye løsningen utviklet av VINN.