Spionerer på norsk kokkesuksess

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Fire masterstudenter fra Institute Paul Bocuse i Lyon kommer til Norge og mathovedstaden Stavanger for å knekke den norske og nordiske koden.

Norske og nordiske kokker har for alvor tatt opp kampen med det franske kjøkkenet, og nå har sjefen selv bestemt seg for å se nærmere på hva som ligger bak den norske kokkesuksessen. Det er spesielt to hovedspørsmål Bocuse vil ta for seg:

1: Ny nordisk mat- hvordan får vi det til? Hvordan har Norden klart å vende hele den gastronomiske verdens øyne mot seg?

2: Norske kokkers dominans i internasjonale kokkemesterskap - Norge er rett i hælene på franske kokker i medaljestatistikk, Norden totalt har for lengst passert verdens matnasjon nummer 1, Frankrike.

- Vi ser at det var et naturlig valg for instituttet å sende sine masterstudenter til Stavanger og matklyngen ved Måltidets Hus, og det setter vi pris på, sier daglig leder Ellen Math Henrichsen i en pressemelding.

Hun håper at samarbeidet med Frankrikes mathovedstad Lyon og Paul Bocuses skole for internasjonale studenter innen gastronomi, hospitality og reiseliv bare er starten på en større utveksling mellom de to matmiljøene Stavanger og Lyon representerer.

Det er fire masterstudenter som fra 1 - 8 juni skal hospitere hos Sola Strandhotell, Region Stavanger, Renaa Restauranter og Herlige Stavanger restauranter. I arbeidet skal de lete etter svarene på spørsmålene fra selveste Paul Bocuse, og ikke minst til egne masteroppgaver. – De fire har tung og variert erfaring fra restaurant- og hotellbransjen internasjonalt, og vil gjøre verdifulle oppdrag for de lokale bedriftene de hospiterer hos, sier Henrichsen.

I tillegg vil de få bred innføring i det systematiske arbeidet som gjøres på Gastronomisk Institutt, i Måltidets Hus og med de norske kokkelandslagene. 

 

 

 

Teaser:

Fire masterstudenter fra Institute Paul Bocuse i Lyon kommer til Norge og mathovedstaden Stavanger for å knekke den norske og nordiske koden.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Ellen Math Henrichsen er leder ved Måltidets Hus.