Spesialisten i baren er på plass

Publisert Sist oppdatert

 





























Vi møtte i Bacardi Norges nye lokaler i Oslo. I tillegg til kontor og møterom, har bedriften egen bar og diskotekomgivelser. Her var det samlet en rekke bartendere som skulle lære om og smake på Bacardidrinker, blandet av en riktig spesialist. På besøk var nemlig verdens største romprodusent, Bacardis internasjonale ambassadør David Cordoba.

Sammen med Cordoba var også sjefsblander, Maestro de Ron, Jose Sanchez som ga oss en god innføring i den spennende historien om rom. Rom ble første gang fremstilt av slaver i Karibien på 1600 tallet. Han forklarte hvordan kvaliteten vurderes og hvordan tilvirkning gjøres, slik at Bacardi til slutt får frem ypperste kvalitet.

Bacardiambassadør David Cordoba kan historien om rom, i tillegg til den enkelte drinks bakgrunn og hvordan de har blitt til. Hver historie er spennende og vil trolig imponere enhver barkunde. David Cordoba reiser verden rundt for å skolere og holde kurs for bartendere. Han understreker at ingredienser og råvarene må ha høy kvalitet og at drinkene blir laget på riktig måte.

– Lager du drinken på riktig måte og forteller historien, får du også en fornøyd kunde som er villig til å betale mer, sier en blid David Cordoba.

Mjito

12 mynteblader

½ lime i båter

2 ts sukker

5 cl Bacardi superior

Soda

Myntestilk

Knust is

Fremgangsmåte: Lime og sukker muddles i et glass. Gi myntebladene ”en klaps” før de legges ned i glasset sammen med limeblandingen. Fyll opp glasset med knust is og Bacardi superior. Rør i blandingen med en barskje. Fyll opp med mer knust is og soda. Pyntes med en myntestilk.

Original Bacardi Cocktail

5 cl Bacardi superior

1,5 cl lime juice

1 cl grenadine

Knust is

Vanlig is

Fremgangsmåte: Ingrediensene helles opp i en shaker. Fyll opp med en del knust is og en del vanlig is. Shakes til den ”froster” på utsiden. Innholdet dobbeltsiles over i et avkjølt coctail- eller coupetteglass.

Mismo

5 cl Bacardi Superior

10 cl soda

1 limesbåt

Knust is

Fremgangsmåte: Fyll et glass med knust is og tilsett saften av en limebåt. Hell over Bacardi superior. Tilsett soda og bland ingrediensene godt før servering.

Mary Pickford

5 cl Bacardi Superior

2,5 cl Ananas juice

1 cl Granaeplegrenadine

0,5 cl maraschino likør

2-3 biter ananas

Knust is

Fremgangsmåte: Ananas biter muddles i et shakerglass, tilsett resten av ingrediensene og knust is. Sil innholdet over i et avkjølt cocktailglass.

El Presidente No1 (Menocal)

5 cl Bacardi Gold

2 cl Martini Rosso Vermut

1 dash Angostrura Bitters

Cocktailbær

Knust is

Fremgangsmåte: Hell alle ingrediensene i et røreglass. Tilsett is og rør godt. Siles over i et avkjølt cocktail- eller coupetteglass. Pyntes med et cocktailkirsebær.

El Presidente No2 (Machado)

5 cl Bacardi Superior

2,5 cl Noilly prat

1 cl Orange Curacao

0,5 cl Granaeplegrenadine

Appelsin “Zest”

Knust is

Fremgangsmåte: Hell alle ingrediensene i et røreglass. Tilsett is og rør godt. Siles over i et avkjølt cocktail- eller coupette glass. Pyntes med en Appelsin ”Zest”.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS