Sebastian Bredal er blitt Norges tredje Master of Wine
The Institute of Master of Wine ble etablert i London i 1953. Man ønsket å skape en organisasjon der verdens fremste vinkjennere kunne møtes og sammen arbeide for et høyere kunnskapsnivå i bransjen og forbedret vinkvalitet. Kravet til medlemskap er fortsatt meget høyt, og i dag er det kun 288 personer som kan bruke tittelen Master
Master of Wine-studiet består av tre hoveddeler: En teoretisk del, deretter en praktisk smaking og til slutt en selvstendig oppgave som skal bedømmes av en jury. Sebastian besto den teoretiske delenoppgavedelen på første forsøk, mens det måtte en ekstra omgang til for å klare den praktiske smakingen. Det er helt uvanlig at en kandidat klarer prøvene på første forsøk, og Sebastian har derfor greid å erobre Master of Wine-tittelen på tre år – mens det vanlige er sju. Den avsluttende oppgaven på 10.000 ord som ble avlevert i juni i år har tittelen: ”Investigating the factors that influence consumers’ purchasing behaviour of wine in the Norwegian off-trade market”.
Arcus Vin vokser videre
Symposium Wines er en del av Arcus stadig ekspanderende vinforretning. Vinforretningen i Arcus er for tredje år på rad en av markedsvinnerne i det norske vinmarkedet, og øker markedsandelene kraftig både på egne merker og agentu
– Den gode trenden for Arcus Vin fortsetter, sier Thomas Patay, direktør Vin i Arcus-Gruppen.
– Omorganisering av virksomheten i 2008 med nye ressurspersoner, forsterket fokus på nye og spennende produsenter samt økt horeca-satsing har gitt en veldig positiv drive i selskapet, som de siste tre årene kan vise til en kontinuerlig salgsvekst langt over markedet.
Hittil i år viser tallene en økning i markedsandelen fra 11,3 til 11,8 %, i et vinmarked som fortsatt vokser kraftig. Tilbake i 2008 var markedsandelen 9,3 %, økte til 10,6 % i 2009 og styrer altså nå mot 12-tallet i 2010.