Restaurantyndling til Sjømatkonferansen

Publisert Sist oppdatert

Restaurant Magazine har kåret NOMA, som også har to stjerner i Michelin guiden,til en av verdens beste restauranter. Under Sjømatkonferansen i Bergen i høst, vil kjøkkensjef i NOMA, Rene Redzepi invitere til en kulinarisk reise inn i det Nordiske spiskammerset.

Det er åttende året på rad at Sjømatkonferansen arrangeres i Bergen. Bærekraft og miljø er blitt trendy, og de siste årene har også sjømatnæringen opplevd en økende etterspørsel etter bærekraftig eller miljøvennlig sjømat. Så er også årets tema blitt: Bærekraftige sjømatprodukter, helse, sjømat og ungdom, trender og produktutvikling. Under konferansen vil Jeremy Langly fra dagligvarekjeden Waitrose presentere deres suksess med bærekraftig sjømat. Kjeden er av Miljømerket Marine Stewardship Council (MSC) kåret som den beste på bærekraftig sjømatmerking i Storbritannia.

Rene Redzepi er kjøkkensjef ved NOMA, som er kåret til en av verdens beste restauranter.


Det blir god anledning til å la seg inspirere, plukke opp siste nytt og ta med seg noen gode ideer hjem om hvordan øke salget av sjømat. Så vel de fremste sjømatforskerne som internasjonalt ledende bedrifter vil være til stede og komme med sine bidrag. Og programmet bør inneholde fristelser for enhver. Blant annet får man anledning til å lære mer om økologisk sjømat, få med seg det siste innen mattrender fra Synovate, møte forskere fra Havforskningsinstituttet og se unge kokker demonstrere hvordan unge mennesker av i dag vil ha sjømaten sin tilberedt. En og annen smaksopplevelse hører naturligvis også med.


Sjømatkonferansen i regi av Stiftelsen Fiskeriforum Vest og Norsk Sjømatsenter, er en del av "Sjømat for alle" - et arrangement bestående av opplæringsaktiviteter for barn og ungdom og kunnskapsformidling ut mot publikum. Konferansen er støttet av Hordaland fylkeskommune, Innovasjon Norge og Bergen kommune, og Arne Hjeltnes fra Marine Harvest er konferansier.

 ,

 ,

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS