Økologisk i glasset
Juletiden og dermed høysesongen for akevitt nærmer seg igjen med stormskritt. Hvis det er ett akevittmerke som har hatt en eventyrlig vekst de siste årene, er det O.P. Anderson Aquavit.
Denne akevitten ble lansert helt tilbake i 1891. Siden den gangen har den ikke bare blitt til Sveriges største, men i de senere år også blitt én av Norges raskest voksende. Mens akevittsalget på Vinmonopolet hittil i år har gått marginalt ned, har O.P. Anderson vokst med hele 16 % og er nå oppe blant bestselgerne på Vinmonopolet, i selebert selskap av store kjente Norske akevittmerker.
Akevittens myke karakter, samt dens gunstige pris, har tydeligvis falt godt i smak blant nordmenn. Det er stadig flere som oppdager O.P. Anderson, som er krydret med blant annet karve, fennikel og anisog deretterer blitt fatlagretog – modnet i hele åtte måneder i eikefat. Smaksprofilen gjør O.P. Anderson perfekt til norske julebord. O.P. Anderson er dessuten én av få økologiske akevitter på det norske markedet.
I tillegg til O.P. Anderson Original Aquavit, fins det nå en O.P. Anderson Limited Edition Sherry Cask som er lagret i hele 11 år på Oloroso-sherryfat. Duften på denne spesialakevitten er preget av milde krydder, hasselnøtter, sherry og tørket frukt, mens smaken viser tydelig fenikkel, karve og anis velbalansert med sherrynoter. Denne kombinasjonen gjør den til en fryd for norske neser og ganer. Avslutningen på O.P. Anderson Limited Edition er lang og kompleks. Begrepet ”limited” betyr i dette tilfellet at det kun er produsert10176 flasker av denne sjeldne akevitten, som passer blant annetperfekt til sild, modne oster og røyket kjøtt, eller til å nytes for seg selv.
