Norske finalister i prestisjefull fiskekåring
Lofotprodukt AS og Norway Seafood AS er finalister i konkurransen som skal kåre årets nyeste og mest innovative sjømatprodukt i markedet. Tittelen deles ut i forbindelse med sjømatmessen European Seafood Exposition (ESE) som åpner i Brussel i morgen.
Hvert år arrangeres den prestisjefulle prisen Prix d’Elite, som er en av de viktigste arenaer i verden for å lansere nye sjømatprodukter og for å oppnå anerkjennelse verden over.
- Jeg vil gratulere Lofotprodukt og Norway Seafoods med nominasjonen i årets Prix d’Elite. Jeg er stolt over at norske sjømatprodusenter hevder seg i sterk konkurranse med andre land. Dersom Norge skal bli verdens fremste sjømatnasjon trenger vi en sjømatnæring som er innovativ og lager sunne produkter forbrukerne vil ha, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i en pressemelding.
Det er 42 finalister fra 10 land som er med i konkurransen. I tillegg til den gjeve prisen for det beste, nye sjømatproduktet i markedet, er det fem ærestitler som vil bli delt ut for originalitet, brukervennlighet, helse og ernæring, forbrukerforpakning og produktserie.
Det er trettende år på rad at de nyeste, mest innovative og fineste sjømatproduktene blir hedret på sjømatmessen.
Største deltagelsen noensinne
- Det er 20. år på rad at Innovasjon Norge arrangerer en norsk fellesstand på European Seafood Exposition, og vi synes det er moro at to av våres utstillere er finalister i årest Prix d’elite, sier Petter Ustad, ansvarlig for avdelingen for sjømatnæringen, Innovasjon Norge.
Den norske deltagelsen er større enn noen gang med nesten 1200 m2 hvor det i år deltar 32 utstillere som representerer totalt 57 bedrifter.
LOFOTEN 80%-BURGER
Lofotprodukts «80% grov fiskeburger med torsk og hyse» er den ene norske finalisten til den prestisjetunge prisen.
- Vi er svært stolte over å ha kommet til finalen i Seafood Prix d Elite. Vi konkurrerer mot spennende og innovative produkter fra hele verden, og syns det er fint at vi kan representere sjømatnasjonen Norge med et kvalitetsprodukt som er videreforedlet nettopp her til lands, uttaler Adm. Direktør Sigvald Rist.
Ørretfilet med foie gras - ekslusivt på det franske markedet
Norway Seafoods finalist inneholder to fileter av ørret, hver toppet med en skive foie gras. Denne nye kombinasjonen forener det moderne og innovative med tradisjonsrike smaker fra det sørøstlige Frankrike.
- Det er en stor ære for oss å være nominert i denne prestisjetunge konkurransen, og vi stiller i godt selskap. Alle finalistene viser at graden av innovasjon og utvikling i sjømatnæringen holder et svært høyt nivå og vi ser meget positivt på utviklingen for sjømatnæringen som helhet, skriver Norway Seafoods.
