Ni måtte stenge sushi-servering

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Mattilsynet i Oslo har besøkt 46 av 150 sushirestauranter i hovedstaden i sommer, og 31 av dem fikk varsel om vedtak. Ni måtte stenge helt eller delvis. 

 

Bare fire av restaurantene som fikk besøk av Mattilsynets inspektører besto tilsynet uten annet enn en veiledning. 46 av Oslos 150 sushi-restauranter fikk besøk, og det er med andre ord mange restauranter som ikke har hatt tilsyn i sommer. 

 

- De fleste anmerkningene våre inspektører har hatt dreier seg om manglende kunnskap rundt innfrysing av fisk og behandling av ris som brukes til sushi. I tillegg ble det avdekket dårlige rutiner for håndvask og renhold, sier seksjonssjef Gry Marianne Holmbakken til mattilsynet.no. 

Hun er ikke spesielt imponert over standarden på sushirestaurantene i Oslo: 

- Sushi er en svært sårbar matvare, ikke minst fordi den serveres uten noen form for varmebehandling. Rå fisk som ikke har vært frossen, kan inneholde parasitter som kan gi store plager hvis man får dem i seg.

Holmbakken påpeker videre at også kokt ris kan gi magetrøbbel dersom den ikke oppbevares og behandles riktig. 

- For å lage sushiretter på en trygg måte, er det viktig at risen har riktig temperatur og lav ph (sur).
- Personlig hygiene er selvfølgelig viktig ved all matlaging, men betyr ekstra mye når maten som serveres er rå, påpeker hun.
- Videre må kjøkkenpersonalet få nok opplæring i å lage sushi før man setter i gang med nye matretter på menyen. Det er stor forskjell på å koke pølser og å lage sushi som er helsemessig trygg.
- Mattilsynet vil fortsette å føre tilsyn med sushibransjen, og vi håper at kunnskapen om sushi blir bedre når vi har fokus på dette området, avslutter hun.

De fire restaurantene som besto tilsynet uten annet enn veiledning var: 

 

  • Japoniis Sushi i Vækerøveien
  • Japo Sushi i Frognerveien
  • Mini Sushi på Carl Berners plass
  • Sakana Sushi i Prinsens gate 
Teaser:

Mattilsynet i Oslo har besøkt 46 av 150 sushirestauranter i hovedstaden i sommer, og 31 av dem fikk varsel om vedtak. Ni måtte stenge helt eller delvis. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Skal man servere fisken rå, må man vite hva man gjør. Fisk som ikke har vært frossen kan inneholde plagsomme parasitter.
Powered by Labrador CMS