Mikset seg til topps
Bergens-bartenderen Therese Storebø Finsås vant Rose's Cup 2011.
Storebø Finsås vant delfinalen i Bergen i september, og sist søndag slo hun de andre finalistene fra Stavanger, Trondheim, Tromsø og Oslo, og tok med seg en pengepremie og billett til Europafinalen neste år.
Bartenderen, som for øvrig sto for bidraget til Barstafetten i den nyeste utgaven av Hotellmagasinet (nummer 7), representerer Cafe Contra Bar i Bergen. Sammen med Ørjan Kønig fra Timbuktu i Stavanger og Odd-Ivar Strandbakken fra Vivaldi i Trondheim skal hun reperesentere Norge i Roses Cup Europeiske finale i København sommeren 2012. Med regjerende norsk seier til Kristoffer Sandbakken i 2010, er forventningene til det norske trekløveret på topp.
Rose’s Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i en rekke land. I Norge har over 150 bartendere deltatt i årets konkurranse, gjennom delfinaler i fem norske byer gjennom høsten.
Klassiske Etoile Bar på Grand Hotel i Oslo var arenaen der Rose's Cup Norsk finale fant sted i helgen. Vinnerne fra de fem byene konkurrerte her om tittelen.
- I miksekonkurranser ender man ofte opp med cocktails som er spennende og nytenkende, men som er så avanserte at de aldri vil kunne tilberedes i noen tradisjonell bar. Denne gangen ville jeg benytte det jeg har tilgjengelig i baren til daglig, og heller bevege meg "utenfor boksen", kun med tradisjonelle ingredienser, forteller Therese Storebø Finsås i en pressemelding.
I Rose's Cup vant Finsås med en meget spennende variant av en klassisk Manhattan!
Makers me Sweet
Therese Storebø Finsås
Cafe Contra Bar - Bergen
1. plass
3 cl Makers Mark
1 cl Galliano Authentico
1,5 cl Rose's Vanilla
3 dråper Angostura Bitter
Røres og dobbeltsiles
Garnityr - 5 mynteblader
Serveres i Cocktailglass
First Date
Ørjan Kønig
Timbuktu - Stavanger
2. plass
4 cl Bacardi Limon
1.5 cl Rose's Lime
1,5 cl Rose's Vanilla
1 ss Mynte- og sitronsorbet
Shakes
Garnityr - Myntkvast og sorbet
Serveres i Rocksglass
Rosebud
Odd-Ivar Strandbakken
Vivaldi - Trondheim
3. plass
4 cl Stolichnaya Vodka
6 cl Blåbærjuice
2 cl Rose's Vanilla
1,5 cl Rose's Lemon
1,5 cl Fennikelfrø
3 dråper Løvetannbitter
Shakes og trippelsiles
Garnityr - Sitron zest
Serveres i Cocktailglass
