Mer enn halvveis til målet
![]() |
Prosjektsjef Trond Andersen. |
- Salget av standareal går så det suser om dagen og vi er helt overveldet over responsen i markedet forteller en travel salgsansvarlig Tommy Larssen hos Norges Varemesse. Arrangementet var en kjempesuksess og ble besøkt av mer enn 30.000 folk i bransjen i 2003. Da ble vi nødt til å opprette en egen venteliste på slutten, forsetter Larssen. Det er beslutningstakere, innkjøpere og øvrig interesserte som besøker arrangementet og deltar på seminarene for å få ideer, se nyheter og finne virkningsfulle løsninger som kan gi økt konkurransekraft.
4-delt utstilling
4 Messer består som navnet tilsier av 4 deler; Storhusholdning, Storkjøkken, Vin og Brennevin og Nor-Shop. Storhusholdning er tradisjonelt den største og har størst mangfold blant sine deltagere, fra næringsmidler til interiør og teknologi. Storkjøkken samler seg rundt utstyr og maskiner rundt mattilberedning, oppbevaring og hygiene/renhold. Nor-Shop er handelens møteplass for leverandører av innredninger, elektronikksystemer, data/sikkerhetssystemer og franchisekonsepter. Vin og Brennevin er samlingsstedet for agenter og importører av alkoholholdige drikkevarer og leverandører av innredning og miljø til skjenkesteder.
Nye nisjer i konseptet
Utstillingen i 2006 vil ha mye fokus på fisk, men det satses også på egne paviljonger for småskalaprodusenter, SPA, franchise og renhold, samt å videreutvikle interiørkonseptet fra forrige utstilling.
Kuldebransjen ønskes implementert i Storkjøkken utstillingen. På Nor-Shop satses det på egne paviljonger for transport/lager, sikkerhet, franchise og renhold.
Aktiviteter og seminar
Prosjektsjefen for arrangementet, Trond Andersen fra Norges Varemesse kan opplyse om at han har mange baller i luften for tiden hva konkurranser, aktiviteter og seminarer angår. Det bygges opp 6 konkurransekjøkken etter internasjonal standard i en av messehallene. Hele området dekker 400 - 500 m2. Hvem som skal levere kjøkken, kjøkkenmaskiner og utstyr er allerede klarlagt. Målet er at dette området skal være i sving i konkurranse øyemed hver dag de fire dagene utstillingene varer.
- Vi samarbeider med medlemmer i Stiftelsen Bocuse d’Or Norge om Årets Kokk, et mesterskap i Kokkekunst hvor 6 av landets beste konkurransekokker møtes til dyst. I juryen for denne konkurransen sitter bl.a. kjendiskokkene Eivind Hellstrøm fra Bagatelle og Bent Stiansen fra Statholdergaarden. Videre har vi planer som involverer barista, konditor, servitør og oppvask i tillegg til et kokebokprosjekt i regi av Kokkelandslaget, fortsetter Andersen mellom to telefonsamtaler.
På seminarsiden er det også flere ting på gang; blant annet innen franchise og convenience markedet.
Med seg på arrangørlaget for dette arrangementet har Norges Varemesse Bransjeforeningen for Storkjøkkenleverandører i Norge, Reiselivsbedriftenes Landsforening og Oslo Handelsstands Forening.
Utvidet konsept
NEF-dagene 2006 som består av næringsmiddel-, emballering- og fiskeforedlingsindustrien, arrangeres samtidig med 4 Messer i 2006.
- Samarbeidspartnere på dette arrangementet er Den Norske Emballasje Forening, Fiskematprodusentenes Landsforening og Skarland Press, avslutter Andersen.