Kjendiskokker dømmer folkets Salma-retter

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Mat- og TV-personlighetene Eyvind Hellstrøm og Ingrid Espelid Hovig legger turen til Gladmat-festivalen i Stavanger i sommer, for å kåre folkets beste Salma-rett. 

Landets to mest profilerte matpersonligheter skal lede an dommerpanelet til finalen i matkonkurransen som har fått navnet Salmachef, under Gladmat 2011 i Stavanger den 21. juli. Denne konkurransen er åpen for "vanlige folk", og målet er å lage den aller beste retten basert på Salmalaks. 

Påmeldingen er allerede i full gang, men det er fortsatt mulig å melde på sine Salmafavoritter til konkurransen, og få dem servert til virkelige matkjennere. Målet er på en uhøytidelig måte å gi inspirasjon og matglede. 

Både Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm har vært på Nordens største matfestival tidligere, og begge skal ha fått smaken på Salma. Sammen med toppkokken Ørjan Johannessen og Salmasjef Trym Eidem Gundersen er de med i juryen som skal smake seg frem til landets beste Salmarett. 

Kvalifiseringen skjer på nett, og man finner både informasjon og påmelding på salma.no, Facebook og på Salmapakningene i butikker over hele landet. Der kan folk legge inn sin favorittoppskrift, og fire heldige finalister blir sendt til Gladmat for å konkurrere i finalen. Påmeldingsfristen er 25. mai, og premien til den beste Salmachefen er en reise for to til matbyen Lyon i Frankrike.

- For oss er det viktig å markere oss skikkelig på Gladmat, for i Stavanger samles utrolig mange matentusiaster fra hele landet, og vi gleder oss til å oppleve festivalen og smake på den gode maten. Samtidig ser vi frem til å møte Salmaglade folk, både på standen vår og i konkurransen, sier Trym Eidem Gundersen.
  

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Ingrid Espelid Hovig skal være med og kåre folkets beste Salma-oppskrift. (Foto: Birgitte Henriksen)