Høyt henger prisen – og søt er den Høyt henger prisen - og søt er den

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

 

Hva for en virkning har en pris i det høyprofilerte TV-showet «Det norske måltid»? Vinnere som Hotellmagasinet har snakket med er ikke i tvil.

 

Bokkølet fra Borg Bryggeri i Sarpsborg stakk av med prisen Årets øl, og fabrikksjef Morten Brostrøm kan berette om umiddelbar uttelling.

– Bokkøl er et lite produkt, som vi kun selger til Vinmonopolet og en del restauranter. De tre påfølgende dagene etter prisutdelingen regnet vi med å selge ti kasser, men fikk bestillinger på hundre. En økning på tusen prosent, med andre ord, og vi tror dette vil ta ytterligere av. Kundesenteret vårt har mottatt en mengde henvendelser, men dessverre kan vi ikke levere et produkt med 6,5 alkoholstyrke til dem.

– I motsetning til mikrobryggeriene har et stort bryggeri som vårt muligheter til å øke produksjonen skikkelig. Derfor har en pris også større betydning for oss.

Årets øl-kåringen er den største noensinne i Norge, med 86 påmeldte øl fra 22 store og små bryggerier. Avstemningen er gjennomført av en 25 mann sterk fagjury, og en folkejury som stemte på nettstedet aperitif.no.

– Bredden og kvaliteten i norsk bryggekunst har aldri vært større, og det er synd vi bare kan kåre én vinner, uttalte juryleder Jørn Tore Persen fra Ølakademiet.

 

DOBLET OMSETNING

Daglig leder (og opprinnelig dansk kokk, konditor og slakter) Bo Jensen i Aurenes Gardsysteri lurer muntert på hvilken planet Hotellmagasinet skriver for, i det vi spør om hvilken betydning «Årets nyskapning»-prisen har hatt for det lille ysteriet og Knudeosten hans.

– Altså, dette er bare enormt. Omsetningen hos oss i 2012 vil bli doblet…minst. Ingen andre produserer denne osten i Norge, og Innovasjon Norge er kjempepositive!

– Vi hadde 35 restauranter og delikatesseforretninger på kundelisten før konkurransen, og vi merket økt etterspørsel allerede dagen etter.

Bo Jensen tror oppsvinget får varig karakter for ysteriet, som ble etablert i 2008.

– Nordmenn er jo opptatt av kvalitet, smiler han.

Det er også Claus Meyer, som grunnla verdens beste restaurant, NOMA. Meyer er så begeistret for den smaksrike geitemelkosten fra Time på Jæren at han vil selge den på alle utsalgene sine.

 

VINNERNE 2011

* Årets kjøttprodukt: Hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat, Hitra.

* Årets fisk- og skalldyrprodukt: Kamskjell fra Seashell, Frøya.

* Årets ost: Rød Kjerringøy fra Kjerringøy Gård.

* Årets frukt- og grøntprodukt: Gulløye fra Nord-Norge, Tromspotet, Senja.

* Årets frukt- og bærdrikk: Eplemost fra Aromaepler fra Bagstevold Gård, Øvre Eiker.

* Årets nyskapning: Knudeosten fra Aurenes Gardsysteri, Time på Jæren

* Årets øl: Borg Bokkøl fra Borg Bryggerier.

* Årets matgleder: Trine Sandberg, matblogger.

* Det Norske Måltids Hederspris: Ingrid Espelid Hovig.

* Årets matlag i Det Norske Måltid 2011: Matlaget Vestpå.

Teaser:

Hva for en virkning har en pris i det høyprofilerte TV-showet «Det norske måltid»? Vinnere som Hotellmagasinet har snakket med er ikke i tvil.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Bo Jensen (t.v.) fra Aurenes Gardsysteri og Åge Willy Olsen, som tok i mot ølprisen på vegne av Borg Bryggerier.
Powered by Labrador CMS