Historien om en drøm

Publisert Sist oppdatert

 

 

 

Boken ”Fra Barndom til Bocus d`Or” er Geir Skeies første kokebok. Vi håper at det ikke blir den siste.

I denne boken blir vi med på en smaksreise fra barndommen sin på Fitjar og fram til triumfen i Bocuse d’Or. Reisen inkluderer også innblikk i en ambisiøs ung manns drøm om å nå et mål – vinne den store premien hos Paul Bocus i Lyon.

Uten at vi har prøvekokt alle oppskriftene i boken så ser det ut som den passer for de fleste som liker seg på et kjøkken. Den er nemlig bygd opp på en måte som gjør at oppskriftene er tilpasset både barn og ambisiøse hobbykokker, avhengig av hvilken del av boken de bruker.

Boken er på mange måter en hyllest til gode, gamle, norske mattradisjoner. Geir Skeie revitaliserer bestemors gamle oppskrifter – og mattradisjonene på Fitjar og Vestlandet får naturlig nok en stor plass i boka. Samtidig gir boka oss et unikt innblikk i virkelig stor kokkekunst fra en mann som kombinerer de enkle smaker og skaper nye smaksopplevelser framfor visuelle matkunstverk som man ikke helt kan bestemme seg om man skal nyte med øyne eller munn.

Det visuelle er viktig i en kokebok. Leserne skal få lyst til å lage den maten som blir beskrevet. I så måte når denne boken helt inn hos oss. Fotograf Paal-Andre Schwital har gjort en kjempejobb med å få fram alle disse fantastiske rettene som mesterkokken har gitt fra seg oppskriftene til.

Det er flere som har lagt merke til Geir Skeies prestasjoner mellom de stive permene. Geir Skeies "Fra barndom til Bocuse d´Or" er kvalifisert til neste runde i VM for kokebøker. I kategorien for beste debutkokebok. Over 6000 boktitler fra mer enn hundre land er med i konkurransen, der det knives i 40 ulike kategorier. Vinnerne blir utropt på Paris Cookbook Fair i februar 2010.

– Dette er utrolig gledelig og en stor anerkjennelse av jobben som er gjort med boken. Ikke minst øker dette muligheten for at den vil bli gitt ut i andre land. Vi er allerede kontaktet av flere internasjonale forlag, sier fotograf Schwital.

– Dette er utrolig stort. Å bli nominert til verdensfinalen er en seier i seg selv, mener Geir Skeie.

Boken er gitt ut på eget forlag, SKEIE METRO FORLAG.

Thumbnail Image: