Geir Skeie satser hjemme

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Bocuse d`Or –vinner Geir Skeie har tar sitt suksesskonsept Brygga 11 i Sandefjord og laget restaurant  og fiskebutikk på Stord.  Samme øya som han kommer i fra. For å få mest mulig ut av investeringen er det også satset på 150 kvadratmeter med uteservering.

Geir Skeie er fra Fitjar på Stord. Øya Stord er delt mellom to kommuner. Fitjar og Stord. I Stord kommune ligger Leirvik der han åpnet sin restaurant Brygga 11 i april. Med 100 plasser ute og 100 plasser inne har det vært en suksess fra dag en.

– Vi har hatt et gjennomsnitt på mellom 180 og 190 gjester hver dag siden vi åpnet så dette har gått over all forventning, sier mesterkokken som allerede fra starten av planla en skikkelig uteservering etter mønster fra den han har i Sandefjord.

– Vi har samme konsept og meny på Stord som i Sandfjord. Den eneste forskjellen er at her på Stord blir det helårsdrift, forteller Skeie.

Han hadde i utgangspunktet ikke tenkt å åpne ny restaurant, men da de flotte lokalene på Leirvik dukket opp klarte han ikke å si nei.

– Jeg hadde ikke store planer, men da muligheten bød seg så måtet jeg bare, sier han med et lurt smil. Han innrømmer at det er mye jobb å starte opp ny restaurant, men når mottagelsen er som det den har blitt på Stord er det moro.  

– Når det gjelder konseptet ellers så er en av hovedgrunnen til at vi er der vi er i Sandefjord at vi hadde tilgang på fersk fisk fra fiskebutikken vegg i vegg. Her var det ikke det så nå har vi åpnet fiskebutikk og fiskemottak vegg i vegg så vi kan ta imot fangst fra lokale fiskere og selge videre, både i butikken og i restauranten.

Uteservering

– Det å drive restaurant på et slikt sted betinger en god utservering, Det vi har i Sandefjord har fungert greit og vi satset på skikkelige fasiliteter her også. Det er nødvendig om vi skal ha en seriøs uteservering. Erfaringene fra Sandefjord er at 80 prosent av tiden er taket ute og veggene oppe og når vi kan doble kapasiteten med en god uteservering var det et opplagt valg å bygge det her også.

– Vi har valgt et opplegg med varme og hev og senkbare vegger. Og tak med lys som kan kjøres enkelt ut og inn med en fjernkontroll, sier Skeie, som igjen understreker at han er fornøyd med mottagelsen i en kommune der det bor mellom 19 – 20 000 innbyggere.

Han påpeker også at han ikke har planer om nye ny restaurant et annet sted. På direkte spørsmål om hvor han nå drømmer om å åpne restaurant kommer svaret kjapt. – Jeg har restauranter der jeg vil ha det nå.

Det værharde og tøffeklima på Stord setter store krav til uteserveringen. Den skal gi beskyttelse når været står på fra havet og den skal kunne åpnes for å nyte varmen når sola titter fram.

Han har valgt helkompositt plater i gulvet . I stedet for tre. Noe som er en stor investering. På begge langsidene er det satt opp Pergola-system som er laget for å tåle været. I det systemet finnes det vegger med heisbar øverste del som enkelt kan heises opp og ned.

– Langs kysten må man være ekstremt forsiktige med hva vi setter opp, sier Ruben André Holm Andersen hos leverandrøren Palmiye.

– Vi vet hvor viktig det er med en velfungerende uteservering med tekniske løsninger som er enkle å håndtere. Jeg ser at løsningen med partytelt og markiser ikke fungerer lengre og er på vei ut av norske serveringssteder, sier Holm Andersen.

Han forteller at taket har innebygget ledlys i profilene som beveger seg fram og tilbake sammen med taket .

Holm Andersen merker at flere og flere tar utserveringen på alvor.

– Det handler om å gjøre seg selv væruavhening, slik at uteserveringen kan brukes hele, eller i det minste større deler av året. Dette vil skape en mer stabil kapasitetsutnyttelse, som radikalt vil øke omsetningen. Som leverandører innen uteserveringsløsninger ser vi at de med den mest innbydende uteserveringen som blir vinnere i markedet, avslutter en meget fornøyd Ruben André Holm Andersen i Palmiye.

Teaser:

Bocuse d`Or –vinner Geir Skeie har tar sitt suksesskonsept Brygga 11 i Sandefjord og laget restaurant og fiskebutikk på Stord. Samme øya som han kommer i fra. For å få mest mulig ut av investeringen er det også satset på 150 kvadratmeter med uteservering.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Geir Skeie har satset på nye restaurant på Stord. På Brygga 11 har han like mange plasser ute som inne og taket styres med en fjernkontroll, mens maten styres med kniven.
Powered by Labrador CMS