Gardsis fra Valdres med cognac fra Braastad

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I april ble den nye Cognac-isen lansert i forbindelse med Valdresdagen i Spikersuppa i Oslo. Isen fra Granum gård i Valdres har blitt populær, men eksklusiv.

  

– Det var folkene bak Gardsis som tok initiativ til å lage en fløteis med Braastad cognac i, og det kunne vi jo ikke takke nei til. Vi synes det virket veldig spennende å være med på, sier Marte Bøhn, kategorisjef for Braastad Cognac.

 

Fra Cognac til Valdres

Så spennende synes master blender Richard Braastad det virket at han selv tok turen fra vinslottet i Cognac og var med da råvarene ble blandet for første gang like før påske. Med var også master blender og smaksekspert i Arcus, Ivan Abrahamsen, sammen med Marthe Bøhn.

– Etter å ha forsøkt ulike flere blandinger landet vi på en versjon med Braastads VS hvor de rene konjakkaromaene kom best til sin rett. Den ble farlig god, sier Bøhn.

 

– Blir populær

Cognac-isen er ikke den eneste oppskriften litt utenom det vanlige hos Gardsis fra Valdres. I sitt assortiment har de i dag til sammen 15 ulike typer sorbeer og fløteis. Isen lages helt uten kunstige tilsetningsstoffer.

– Vi bruker melk og fløte fra våre egne kyr og eggeplommer fra en lokal leverandør til produksjon av isen vår. Bare det beste er godt nok, sier bonde Gjermund Granum.

– Vi er veldig fornøyd med smaken på Cognac-isen og tror denne blir populær, sier han.

I fjor solgte Gardsis tilsammen 6000 liter is. Jakobs på Holtet i Oslo, kjent som en av hovedstadens beste matbutikker, er blant de få som skal selge isen i butikk. 

Granum melder om god respons fra de som har tatt inn isen.

– Alle er kjempefornøyd med produktet og vi har flere hoteller og restauranter som har tatt det i bruk og flere r på vei inn. Strand Hotel på Gjøvik var det første hotellet som tok inn isen. Med Braastads tilknytning til Gjøvik så var vel det naturlig, sier Gjermund Granum.

Granum driver gård i Valdres og lager isen fra egne kuer. Denne isen har forskjellig smakstilsetninger.

– Mange har spurt om vi bruker cognac essens, men nei, vi bruker ekte cognac fra Braastad  og har funnet ut av Braastad VS er den som passer best med mjølk fra Valdres, sier Gjermund Granum.  

Torunn Granum blander is med de ulike typene cognac før smakspanelet kommer frem til at VS passer best. 

 

Teaser:

I april ble den nye Cognac-isen lansert i forbindelse med Valdresdagen i Spikersuppa i Oslo. Isen fra Granum gård i Valdres har blitt populær, men eksklusiv.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Master blender Richard Braastad tok turen til Valdres for å være med på å lage cognac-isen.