Fra Nidelven til Istanbul
Carina Merieau fra Rica Nidelven Hotel skal representere Norge under Jeunes Commis i Istanbul i høst.
Den internasjonale konkurransen Jeunes Commis arrangeres årlig av La Chaine des Rotisseurs World Wide for unge kokker under 27 år. Årets finale går av stabelen i Istanbul i september. Den norske uttakskonkurransen ble arrangert i Trondheim den 26. februar, med syv finalister. Vinneren ble Carina Merieau fra Rica Nidelven Hotel, og hun skal representere Norge under den internasjonale finalen. Menyen til Merieau består av Bakt Skrei, Lammefilet i lag med lammerillette og karamellglasert eple "Calvados" med sjokolade.
Ifølge direktør ved Rica Nidelven Hotel, Bjarte Gjerde, bidrar Chaine de Rotisseurs økonomisk hvert år til lærlingekonkurranser over hele landet, spesielt med fokus på Norges-cup med finansiering av reise og opphold for lærlinger som konkurrerer. I løpet av de siste årene har man bidratt med over 700.000 kroner.
Slik ser menyen ut:
Skrei Bakt Skrei Syltet rødløk toppet med tørket tomat. Fritert blomkålkrem på ”skreipudding” Bacon – og fennikel vinaigrette tilsmakt med brunet smør
Lammerygg Lammefilet i lag med lammerillette Asparges, selleri og gulrot Potetkreasjon ”Merieau 2011” og balsamicosjy
Eple & Sjokolade Karamellglasert eple ”Calvados” Mørk sjokolade -og appelsinsufflé Kombinasjon av hvit sjokolade og ananas |
