Fra Nidelven til Istanbul

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Carina Merieau fra Rica Nidelven Hotel skal representere Norge  under Jeunes Commis i Istanbul i høst.

Den internasjonale konkurransen Jeunes Commis arrangeres årlig av La Chaine des Rotisseurs World Wide for unge kokker under 27 år. Årets finale går av stabelen i Istanbul i september. Den norske uttakskonkurransen ble arrangert i Trondheim den 26. februar, med syv finalister. Vinneren ble Carina Merieau fra Rica Nidelven Hotel, og hun skal representere Norge under den internasjonale finalen. Menyen til Merieau består av Bakt Skrei, Lammefilet i lag med lammerillette og karamellglasert eple "Calvados" med sjokolade. 

Ifølge direktør ved Rica Nidelven Hotel, Bjarte Gjerde, bidrar Chaine de Rotisseurs økonomisk hvert år til lærlingekonkurranser over hele landet, spesielt med fokus på Norges-cup med finansiering av reise og opphold for lærlinger som konkurrerer. I løpet av de siste årene har man bidratt med over 700.000 kroner. 

 

Slik ser menyen ut: 

 

Skrei

Bakt Skrei

Syltet rødløk toppet med tørket tomat. Fritert blomkålkrem på ”skreipudding”

Bacon – og fennikel vinaigrette tilsmakt med brunet smør

 

 

Lammerygg

Lammefilet i lag med lammerillette

Asparges, selleri og gulrot

Potetkreasjon ”Merieau 2011” og balsamicosjy

 

 

Eple & Sjokolade

Karamellglasert eple ”Calvados”

Mørk sjokolade -og appelsinsufflé 

Kombinasjon av hvit sjokolade og ananas 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Fra venstre: Bjarte Gjerde, Carina Merieau, F&B Manager Lars Erik Vesterdal