Flytende 17.mai-lunsj

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

DFDS Seaways utvider Oslos restauranttilbud med 600 plasser, og tilbyr lunsjcruise på Oslofjorden på nasjonaldagen. 

Fjordturer av denne typen er helt nytt for DFDS som til daglig seiler Oslo-København, men selskapet vil også tilby ulike typer dagscruise etter 17. mai. 

 

- Det er en stor fornøyelse endelig å kunne åpne båten for passasjerer som ikke nødvendigvis skal seile til København. For første gang tilbyr vi lunsjcruise på vår båt Pearl Seaways for gjester som vil oppleve nasjonaldagen i Oslo, og ønsker fjordutsikt, men slippe å måtte stå i lange do- og restaurantkøer. For mange kan det være mer slitsomt enn moro med trengselen på Karl Johan og Aker Brygge etter at barnetoget er over. Nå kan de som ønsker trekke ned til Vippetangen - og oppleve Oslo fra sjøsiden, sier Vivian Sivertsen, adm. direktør i DFDS Seaways Norge.

DFDS Seaways er det eneste rederiet som seiler til København. De to båtene Pearl Seaways og Crown Seaways har daglige avganger til den danske hovedstaden, men fra og med 17. mai vil båtene også kunne brukes  til andre aktiviteter.

- Å kunne tilby et ettermiddagscruise på denne måten er bare første steg i en rekke nye dagscruise-typer vi kommer til å tilby i tiden fremover. Denne gangen er det 17. mai-lunsjcruise, neste gang blir det kanskje bursdagscruise eller konfirmasjonscruise. Vi jobber nå med å legge en plan for 2011/2012, men er definitivt åpne for publikums forslag og ønsker, sier Sivertsen.

 

På 17. mai kan de som har forhåndsbooket bord til lunsjcruise sjekke inn fra klokken 12.00. Klokken 13.00 seiler båten fra Vippetangen. Den tar en svingom i Oslofjorden og gir gode muligheter for et overblikk over feiringen på land, fra vann. Båten returnerer klokken 14.30, så man rekker eventuelle middags- og grillselskaper på land.

- Vi har allerede fått mange påmeldinger, fortrinnsvis fra familier og vennegjenger, men det er fortsatt ledige plasser igjen. Vi håper at dette kan være begynnelsen på en ny 17. mai-tradisjon for noen, å feire med oss i Oslofjorden, sier Sivertsen.

Gjestene kan velge mellom lunsjbuffet på dekk 7 i restauranten 7 Seas, eller en spesiell 17. mai meny i restauranten Blue Riband på dekk 8. Det vil også bli underholdning i form av levende musikk fra skipets eget band.  Entré er gratis, gjestene  betaler kun for mat og drikke. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Adm.dir Vivian Sivertsen i DFDS Seaways Norge. Foto: Tor Lie