Det italienske kjøkken det beste i Europa

Publisert Sist oppdatert


Nesten en fjerdedel av alle som stemmet, valgte det italienske kjøkken til sitt favoritt. Karakteristisk for det italienske kjøkken er det store mangfoldet når det gjelder mat fra de forskjellige sesongene.

Det spanske kjøkken med sine tapasretter kom på andreplass med mindre enn 15 prosent av stemmene. Frankrike, haute cuisines hjem, kom på tredjeplass. Det var bare svært få som likte spesialitetene fra det engelske kjøkken, England fikk mindre enn 3 prosent av stemmene.

Middelhavsmat smaker best
Undersøkelsen viser at middelhavsmat er veldig populær. Dette kan sluttes fra faktumet at alle landene i topp 4 er land som grenser mot Middelhavet.

Hovedingrediensene i middelhavskjøkkenet er alle ferske og produsert lokalt. Dette fører til at alle distriktene har sine egne spesifikke retter som alle har unikke aromaer og smaker.

Tyrkia på topp i Norge
Nordmenn synes det tyrkiske kjøkken er det beste kjøkkenet i Europa. Tyrkia fikk 35 % av stemmene. Italia og Spania kom på en delt andreplass med 18% av stemmene. Det svenske kjøkken vurderes ganske høyt av nordmenn, Sverige fikk 12% av stemmene og endte dermed før Hellas, Frankrike og Tyskland som alle fikk 6% av de norske stemmene.

Vurdering av overnattingsstedets catering
Besøkende av Zoovers hjemmeside med ferievurderinger har muligheten til å evaluere cateringen på overnattingsstedet de besøkte. Denne cateringen evalueres atskilt fra det lokale kjøkken. Disse tallene viser at overnattingssted i Østerrike serverer den mest smakfulle maten. Belgia og Tyskland følger like etter. Det som er mest påfallende er at middelhavskjøkkenet som scoret så bra i undersøkelsen ikke scorer bra når det gjelder catering på overnattingssted.

Thumbnail Image: