Bartenderstafetten

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til den idylliske beliggenhet tilbyr hotellet 64 dobbeltrom, konferanse og festsaler, samt en rekke utstillinger forskjellige utstillinger. I november og desember markerte kultursenteret 300 års jubileum for Carl Von Linnè med en fotoutstilling av Prins Carl Philip hvor han tolket den botaniske parken i Uppsala.

Hotellet ble åpnet av daværende president Kekkonen i 1975 sammen med den Svenske kong Carl Gustav, som den gangen var 28 år og for første gang var på offisielt besøk i Finland. Svenske, og det var derfor morsomt for hotellet at den Svenske kongens sønn nå i november 28 år gammel besøkte hotellet på sitt første offisielle besøk i Finland. Ønsker du å vite mer om kultursenteret, kan vi anbefale et besøk eller gå inn på http://www.hanaholmen.fi/

Ikke bare vodka

Hotellet har ingen stor bar avdeling og vi slet derfor litt med å få Tiina Tunturi til å servere oss en spennende drink utenom det vanlige. Noen av oss trodde kanskje at det vanligste i Finland var en bar Vodka, om du bestilte en drink, men Tiina kunne berolige oss med at det gikk mye i helt ordinære drinker som Gin/tonic, whisky osv. Tiina har jobbet med stort sett alt innen hotell de siste 19 årene og har fra tidligere bred erfaring som bartender. Hun har de siste 5 årene jobbet på Hanaholmen for å ta seg av gjestene i restauranten, og etter et raskt overblikk over tilgjengelige ingredienser, foreslo hun ”Creem Parrot”. Vi slo til på hennes forslag.

”Creem Parrot”

En del Barcardi
En del Pisang
En del Appelsin Juice

Som pynt for å få farge ble drinken servert mer rød og grønne Cherries og drinken ble servert kald med isbiter.

Drinken fremstår i en spesiell lys pastell grønn farge og vekker oppsikt blant andre barbesøkere. Drinken har en frisk smak, ikke søt og vurderes som god tørstedrikk. Balansen mellom ingrediensene gjør at du kan smake alle delene.

Thumbnail Image: