Bartenderstafetten

Publisert Sist oppdatert

Vi velger å åpne med to unge bartendere. For ikke å fornærme noen valgte vi en av hvert kjønn i den første runden. Framover er det planen at den som kommer på trykk skal utfordre andre bartendere, helst på hoteller.
Kristine Kvillum jobber på Bar Babylon i Oslo. Dette er avslappet sted med gode drinker og en fantastisk bakgård.
- I bakgården er det alt fra en god vin til Strawbery Daqueri. Hos oss Går mye i det gode gamle og nå er Mojito sesongen er i full gang, forteller Kristine. Bar Baylon har en rockeprofil så det er et litt konservativt ønske om drikke her.
Kristine har vært i bransjen i 10 år og trives.
- Det er en tøff bransje med mye nattejobbing, men gøy, understreker hun. Det hender hun prøver seg på nye drinker og da som regel på oppfordring fra gjestene.
- Når det gjelder trender så er Vodka soda på vei inn for fullt. Vodka går liksom aldri av moten. Rom og Cola er også en klassiker det går mye av. Når det gjelder de drinkene jeg har mikset her så vet jeg at Calvadios Sour er en hitt. Har man først smakt denne så kommer man ofte tilbek til den, sier Kristine Kvillum med et stort smil.

ERFARINGSLÆRING
Eirik Magerøy jobber på Golden Room, som er en egen VIP avdeling på Neon i Hegdehaugsveien. En av de mest trendy barene i Oslo nå for tiden. Han er 26 år og har jobbet som bartender siden 2002.
- Jeg er selvlært som bartender gjennom egen erfaring blant annet på Cafe Sjakk Matt og flere populære utesteder i Oslo, sier Eirik. Når han skal lage en drink så prøver han å treffe gjestens smak så godt som mulig.
- Ofte skiller det seg ut i gutte og jentedrinker. Jenter kommer ofte og spør om jeg kan lage drinker etter smaker. Sur, søt og sike ting. En typisk jentedrink inneholder friske bær og en eller annen likør – ofte bruker jeg mye ferske jordbær og sukker, mens guttedrinkene inneholder mer brun sprit og likør – og fersk lime.
- Vil det si at den gode gamle gin og tonic er på veg ut?
- Absolutt ikke, men vi ser at vodka tonic er i ferd med å overta for gin tonic, men tradisjonelle long drinks er fortsatt populært, beroliger Eirik.
Han innrømmer at han tenker som en kokk når han jobber fram nye drinker.
- Her er det smaking og komponering hele tiden for å finne ut hva som passer best sammen, sier Eirik som gjerne utfordrer Gry i baren på Hotell Savoy i Oslo til neste dyst.

Eiriks anbefalinger:

White sidecar
2cl. Nansen cognac X.O.
2cl. Cointreau
2cl. fersk juice fra hvit grapefrukt.

Shake alt på is og sil over i et avkjølt cocktailglass. Garner med litt sitrongress og litt sitrus/jordbær.

Fridtjof`s Julep
4cl. Nansen cognac V.S.O.P.
4-5 blader frisk mynte
1 barskje sukker
1cl. vann

Muddle mynte, sukker og vann i et avkjølt longdrinkglass. Tilsett cognac og fyll glasset med knust is. Rør godt om å garner med friske mynteblader og et bær.

Nansen Hummer
2cl. Nansen cognac V.S.O.P.
2cl. Kahlua
2-3 kuler vaniljeis

Kjøres i blender med litt knust is og helles usilt over i et avkjølt cocktailglass. Garner med sjokoladepulverfrosting og et jordbær.

Kristines anbefalinger:

Calvados Sour
4cl. Dupont Calvados Original 45
4cl. limejuice
3cl. sukkerlake
1 dæsj frotè

Shakes og helles i egnet glass. Pynt med bær.

Calvahriña
1/4 granny smith eple i terninger
1/2 lime i båter
2 barskjeer brunt sukker
4cl. Dupont Calvados Reserve

Eple, lime og sukker mortes i et rocksglass. Rør inn calvadosen og topp med knust is. Pynt med epleskive eller friske bær.

Frozen Calva
1/4 granny smith eple
1 liten neve bringebær
1 dæsj limejuice
1 dæsj sukkerlake
6 cl. Dupont Calvados XO

Kjør alt i blender og hell over i avkjølt cocktailglass

Calvados dessert
3cl. dupont Calvados XO
2 cl. Tia Maria
3cl.fløte

Spriten shakes og helles over i et avkjølt cocktailglass, toppes forsiktig med shaket fløte og litt revet sjokolade.

Thumbnail Image: