Sunne og moderne retter med matyoghurt
I Norge har vi kanskje aldri satt mer pris på maten vi spiser enn vi gjør nå. Det settes høye krav til at måltidet skal være næringsrikt, sunt og gjerne også med et eksotisk tilsnitt. Matyoghurt anbefales i klassiske indiske sauser, som tilbehør til chiliwraps, eller rett og slett som en raus klatt i kraftige supper.
TINE Matyoghurt har en noe høyere fettprosent enn TINE Yoghurt Naturell (8%), og det gjør at den er spesielt egnet som en syrebasert smakshever med ekstra rund og fyldig smak. Likevel er den et magert alternativ til Lettrømme.
Matyoghurt oppbevares i kjølerom på 0 – 4 grader. Den har en holdbarhet på 35 dager. Selges i 2-kilos spann til storhusholdning.

4 porsjoner
Ingredienser:
1 stk. stor slangeagurk
5 dl TINE Matyoghurt
2 ss frisk gressløk
½ ts salt
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Skrell agurk med ostehøvel. Skjær i jevne skiver og fjern kjernene i midten. Klipp gressløk i yoghurten. Hell dette over agurkskivene. Smak til med salt. La det trekke en god stund i kjøleskapet.