Ny Chianti

Publisert Sist oppdatert

Vinen er basert på sangiovese-druer, men er også blendet med malvasia nera, canaioloog trebbiano for å få den klassiske Chianti-profilen.Sirka en tredjedel av vinen har modnet på eikefat i fire måneder for å gi mer fylde og et rustikt preg.

Selv om hoveddelen av druene kommer fra det eksklusive Colli Senesi-området og den resterende delen kommer fra vinmarker klassifisert som Chianti, er det likevel ikke lov å kalle Grifo Rossofor Chianti. Dette fordi Italiensk lovgivning ikke tillater Chianti på BIB. På flaske får du samme vin, men da heter den Grifo Chianti!

Vinen har en klar rød farge. Nesen dufter av kirsebær, morell, eple og hint av lakris. Anslaget på munn er preget av eple, søte kirsebær, morell og hint av anis i finish.

En medium til kraftig rødvin som er godt egnet til hvitt kjøtt, smaksrik pasta eller tapas.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS