Fruktig portvin til våren

Publisert Sist oppdatert

- Denne portvinen egner seg også godt til å drikke alene som avsluting på et måltid eller når man får lyst på noe sødmefullt, sier Anne Eliasson som er produktsjef for vin i Brand Partners.
En Late Bottled Vintage er en portvin fra en enkelt årgang, som er lagret 4-6 år på fat innen den tappes på flaske og er tilgjengelig for salg. Til forskjell fra en Vintage Port så trenger Late Bottled Vintage ikke videre lagring på flaske men kan drikkes umiddelbart. Den kraftfulle og fruktige smaken gjør den perfekt til fruktkaker, desserter, bløt ost og sjokolade.
Druene som er i Sandeman Late Bottled Vintage kommer fra de beste vinmarkene nær Pinhão i Cima Corgo området. Sandeman Late Bottled Vintage har en mørk rubinrød farge, flott aroma og en intens og harmonisk kombinasjon av frukt og bløte tanniner. Vinen har en elegant struktur og beskrives som velballansert.

Duftnyansene er viktig når man skal nyte portvin
Sandeman LBV er fullmoden når den tappes på flaske. Den kan drikkes med en gang eller i løpet av 2-3 år. Etter noen år kan den gi bunnfall, som kan kreve dekantering. Flasken bør stå oppreist noen timer før dekantering, og serveres ved 17-18 grader. En åpnet flaske Late Bottled Vintage bør konsumeres innen to uker og forvares mørkt og kjølig. Når portvin skal drikkes bør man benytte glass som får frem portvinens mange duftnyanser. Portvin bør nytes fra et klassisk, tulipanformet portvinsglass eller et rødvinsglass.

Fakta om Sandeman og portvin
Sandeman er en av de mest tradisjonsrike portvinsprodusentene. Selskapet ble etablert i 1790 av George Sandeman og har siden oppstarten fokusert på portvin og sherry. I dag er syvende generasjon Sandeman involvert i virksomheten. I 1928 ble Sandemans verdenskjente logo; "The Don” lansert. I nesten 70 år har denne mystiske figuren identifisert Sandeman portvin og sherry. Sandman var et av de første vinselskapene som aktivt benyttet label og logo i markedsføringen.

Kun druer fra Douro-dalen kan brukes til å produsere portvin. I fremstillingen av portvin tilsettes druebrennevin for å stanse gjæringsprosessen. Det skaper en vin med naturlig druesødme og en moden, fruktig aroma. Produksjonen er overvåket av Portvinsinstituttet i Porto, som gir portvinen sitt kvalitetsstempel.

 

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS