Nytt kjøkkenteam på Engø Gård
Nå er hele den nye staben på plass på kjøkkenet på Engø Gård på Tjøme.
Engø Gård Hotel & Restaurant ligger i naturskjønne omgivelser på Tjøme i Vestfold. Hotellet er medlem i De Historiske Hotel & Spisesteder, og den franske organisasjonen Traditions & Qualité - Les Grandes Tables Du Monde. Visjonen er å skape en komplett opplevelse for alle sanser, for hver gjest, hver dag.
Nå er en ny kjøkkenstab på plass, og de unge og dedikerte kokkene har ifølge Engø Gård en pasjon for mat og for fine-dining som man sjelden finner. Disse skal stå i spissen for en videreutvikling og en vidreføring av den kjente Engø-kvaliteten.
Teamet består av:
Jonas Nåvik, Kjøkkensjef. Han kommer direkte fra jobben som 1.kokk hos ColorLines Manhattan og Cosmopolitan, men har også fartstid hos bl.a. Alinea i Chicago, som i 2010 ble rangert med hele tre stjerner i Michelin Guide.
Alexander Nussbaum, Souschef. Alexander er tyskfødt og har med seg en god erfaring fra flere europeiske fine dining-konsepter, deriblant Michelin-restauranten Schloss Loersfeld i Kerpen, Tyskland. Han har også i en tidligere periode vært kjøkkensjef ved Engø Gård.
Preben Moen, Souschef. Preben er oppvokst i gangene på Gloppen Hotell og er neste generasjon på det historiske hotellet. Han kommer rett fra stillingen som souschef på Dr. Holms Hotell på Geilo.
Kyle Bentley, Kokk. Amerikanske Kyle har en ”bachelor’s degree in Culinary Arts & Science” fra University of Cincinnati og har erfaring fra fine dining i Usa, blant annet fra Alinea Restaurant, Uchiko Restaurant, elegantly Danger, The Cincinnatian Hotel.
Hristo Nikolov, Kokk. Bulgarske Hristo kommer rett fra stillingen som kokk hos Geir Skeies Brygga 11 i Sandefjord.
Jeanne Winifred Jansen, Frokostkokk. Nederlandske Jeanne kommer fra stillingen som kokk på Hvasser Gjestehus.
Sivert Øverli, Kokk (starter januar 2013). Sivert har arbeidet på Dr. Holms og nå sist som kokk hos Geir Skeies Brygga 11 i Sandefjord.
Christian Johnsen, Kokk (starter januar 2013). Christian kommer fra stillingen som lærling hos To Rom og Kjøkken i Trondheim.
