Hard tone i hotellbransjen:

PANDOX-SJEF: Anders Nissen vil ikke diskutere reduserte husleier med hotellkjedene.

– De får ta hånd om sine egne problemer

Pandox-sjef Anders Nissen sier han ikke vil forhandle med Nordic Choice om reduserte husleier: – De får ta hånd om sine egne problemer, sier Nissen til DN.

Publisert Sist oppdatert

Anders Nissen i Pandox, selskapet som leier ut en rekke hoteller til både Nordic Choice Hotels og Scandic Hotels, avviser å reforhandle leien. – Den døren er lukket, sier han til DN.

Hotell-Norge er i krise. Det finnes knapt en eneste hotellgjest i hele Norge akkurat nå, og inntjeningen er lik null. Det har ført til at flere hotelleiere har bedt om reduserte husleier, eller utsettelse. Og det er ikke bare små privateide kafeer og restauranter som har gått til slike skritt. Også hotellkongen Petter Stordalen har bedt om en sanering av husleieforpliktelsene.

Tidligere denne uken sa administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice til DN at «vi må inn i dialog med hotelleierne for å få på plass løsninger for leieforpliktelsene. Når vi ikke har gjester som legger igjen penger i vår kasse, kan vi heller ikke betale leie som før.»

CHOICE-SJEF: Torgeir Silseth har tatt initiativet til en dialog om reduserte husleier.

– Vi kan ikke være bank

Men Torgeir Silseth blir møtt med en kald skulder av Anders Nissen. Han er administrerende direktør i Pandox, selskapet som eier mange av hotelleiendommene.

– Jeg forstår jo at denne situasjonen er anstrengt for disse operatørene, men de må løse deres egne utfordringer. De må hente kapital fra eierne eller få lån slik at de kan betale oss den minimumsleien som fremkommer av kontrakten. Vi kommer ikke til å forhandle om minimumsleien, for da risikerer jo også Pandox selv til å gå over ende. Vi kan ikke være bank for dem, sier Nissen til DN.

– Så hvis Petter A. Stordalen eller Torgeir Silseth ringer..?

– Vi tar alltid telefonen når noen ringer fra Nordic Choice, og særlig Torgeir Silseth. Han er jo en veldig trivelig kar. Men de får ta hånd om sine egne problemer. Der er vår dør lukket, sier Nissen.

Torgeir Silseth skriver i en tekstmelding at han ikke ønsker å kommentere uttalelsen fra Pandox-sjefen.

Ringnes åpner døren

Kommentere gjør derimot Pandox sin styreleder Christian Ringnes. Han holder sågar døren på gløtt for forhandlinger.

I en epost til DN skriver Rignes at «vi vil bidra med vårt i denne dugnaden, og på case-to-case-basis føre dialog med de av våre leietagere som er særlig hardt rammet for best mulig å forstå deres situasjon. Vi vil i gitte situasjoner være åpne for å bidra med lettelser i form av leiehenstand og andre tiltak som kan hjelpe våre leietagere over denne vanskelige perioden».

Powered by Labrador CMS