ACCU CHILL kjøler ned supper og sauser på en ny måte, som gjør at maten holder kvalitet, konsistens og smak bedre.

Sprøyter nitrogen rett i suppa

AGA lanserer nytt produkt for rask nedkjøling av flytende næringsmidler. Målet er å opprettholde smak, konsistens og kvalitet.

Publisert

Det er en utfordring å få kjølt ned flytende mat som supper og sauser fort nok for å redusere risikoen for bakterievekst før distribusjon.

Frank Austad, Head of Food Industries i AGA.

For å løse dette har AGA i forbindelse med FoodTech-messen i danske Herning lansert produktet ACCU-CHILL® Sauce Cooling, som med sin patenterte cryo-injiseringsteknologi, sprøyter flytende nitrogen direkte inn i produktet.

ACCU-CHILL® SC ble kategorisert som en tre-stjerners nyhet og ble i tillegg nominert til FoodTech Product News & Award.

Produktet blir kjølt ned på noen sekunder, noe som er mye mer effektivt enn tradisjonelle kjølemetoder.

– ACCU-CHILL® SC sørger for at sauser og supper opprettholder både smak, konsistens og kvalitet bedre enn tradisjonelle kjølemetoder, sier Frank Austad, Head of Food Industries i AGA.

Unngår varme og kalde «spots»

Som navnet antyder, sprøyter ACCU-CHILL® SC det kryogeniske kjølemiddelet direkte inn i suppen eller sausen. Ifølge Austad i AGA vil den direkte kontakten mellom matproduktet og kjølevæsken gi den raskeste og mest effektive energioverføringen av alle løsninger som er tilgjengelig i dag.

– Denne løsningen gir produsenter og dagligvareaktører i Norge mye større fleksibilitet både når det gjelder holdbarhet, distribusjon og ikke minst matsvinn, påpeker Austad.

NB: Saken fortsetter under bildet.

 


Energioverføringen spres jevnt gjennom hele batchen. Dette eliminerer sjansen for varme og kalde «spots», noe som vanligvis er forbundet med andre kjølealternativer. Operatøren kan forhåndsinnstille ønskede parametere (tid, temperatur eller dreiemoment). ACCU-CHILL® SC regulerer automatisk kryogenstrømmen slik at man oppnår nøyaktige og konsistente temperaturer.

Powered by Labrador CMS