FOR EN UTSIKT: Det er ikke noe småtteri som venter gjestene på det lille hotellet på Helgeland i Nordland. Etter planene skal hotellet stå ferdig i 2025.

Bygger hotell med 38 rom på Træna

Får vanvittig utsikt.

Publisert Sist oppdatert

Træna 365 AS har siden 2021 jobbet med å realisere planene om et hotell på Træna som er en øygruppe på Helgeland i Nordland (sjekk bilekarusell lenger ned på siden).

Utviklingsselskap Træna 365 AS eies av Laho AS, Sjøset Eiendom AS, House by the Sea AS og Geir Sjøset. Daglig leder er Moa Björnson.

2700 m2

Prosjektet har oppstart etter sommeren. Hotellet vil få 38 rom med utsikt mot Trænfjellene og havet. Det er tegnet inn en romslig restaurant, bar, foajé/lounge, møterom, kontorer, co-working og konferansefasiliteter.

Det skal også bygges badstue med utendørsbad og et naust med rom for sjøaktiviteter. Hele anlegget er på rundt 2700 kvadratmeter, heter det i en pressemelding fra MT-Byggteknikk.Det er MT-Byggteknikk som er valgt som entreprenør.

Arkitekt er Vardehaugen AS.

– Nå ser vi frem til å utvikle prosjektet ytterligere sammen med MT-Byggteknikk, som vi har fått veldig godt inntrykk av. Vi valgte MT-Byggteknikk fordi de har vært konkurransedyktige på pris, vist stor interesse for prosjektet, vært løsningsorienterte og kreative å samspille med. Vi tar sikte på oppstart etter sommeren og gleder oss til å se prosjektet materialisere seg, sier daglig leder for Træna 365, Moa Björnson.

Referanseprosjekt

Parallelt med hotellet planlegges også boliger samt et kai- og havneanlegg. Målsetningen er at alt skal stå klart våren 2025.

– Træna er et spennende lokalsamfunn ytterst på Helgelandskysten, med rik kysthistorie og vakker natur. Vi skal bygge et hotell som skaper positive ringvirkninger i lokalmiljøet og har mål om å bli et referanseprosjekt i bærekraftig reiselivsutvikling, sier Moa Björnson.

Powered by Labrador CMS