Overbeviste med blomkål

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Frank Bruarøy fra Os gikk av med en enstemmig seier i SALMAchef-finalen på lørdag.

Finalen i årets Salmachef fant sted under Matstreif i sentrum av Oslo på lørdag.

På arrangementets hovedscene knivet de fire utvalgte finalistene Kaja Selnes fra Orkanger, Rune Gjertsen fra Sotra/Ålgård, Jana Mayorova fra Fredrikstad og Frank Bruarøy fra Os/Bergen om dommernes gunst. Juryen var enstemmig i sin dom:

- Vi trenger ikke telle poeng, dette var en klar seier. Du leverte den retten med best smaksharmoni, og nå gleder jeg meg til å se deg under Bocuse d'Or i Lyon, sa hoveddommer Eyvind Hellstrøm etter å ha overrakt et reisegavekort for to til kokke-VM i januar. De andre dommerne var Ingrid Espelid Hovig, Trym E. Gundersen og Matias Spieler Bugge.

- Jeg vant på gode smaker, lav kjernetemperatur og en variasjon av blomkål, sa en lettet og sliten vinner da seieren var i havn.

 

Trente hele natten

Han hadde trent hele natten i forkant for å få alt til å sitte, og det var noen nervepirrende minutter før Hellstrøm annonserte han som vinner.

- Jeg fikk låne kjøkkenet på hotellet her i Oslo, så det ble sent, sa han.

Ifølge Bruarøy vant han fordi han hadde flest elementer og mest avansert rett med en variasjon av blomkål.

- Dessuten hadde råvarene mine lav kjernetemperatur, forklarer Bruarøy, som har en kompis som har jobbet på restauranten som er kåret til verdens beste, Noma i København og som har inspirert til god råvarebehandling.

– Nå gleder jeg meg til å ta samboeren min med til kokke-VM over nyttår, sier vinneren.  

Finalistene var plukket ut av fira av landets profilerte matbloggere; Lars Fredriksen, Ina Shelby, Jørn Broll og Ingunn Rekstad.

Teaser:

Frank Bruarøy fra Os gikk av med en enstemmig seier i SALMAchef-finalen på lørdag.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Hoveddommer Eyvind Hellstrøm sammen med årets Salmachef, Frank Bruarøy, som overbeviste med sin smakskombinasjon og lave kjernetemperatur. (Foto: SALMA)
Powered by Labrador CMS