Norges tøffeste mesterskap

Publisert Sist oppdatert

Med andre ord i stor grad de samme ingrediensene som preger arbeidsdagen for en dyktig kokk.

Det er intet mindre enn landets kokkeelite som entrer scenen ved Herbern Marina kommende søndag i håp om å ta hjem tittelen Norgesmester i østersåpning 2010, og æren av å representere Norge i VM i Irland siste helgen i september.

Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning. To verdensmestere (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg) samt mange topplasseringer, gjør at Norge er rangert som en av verdens beste nasjoner innen østersåpning.

NM i østersåpning 2010 arrangeres i forbindelse med seilsportens store åpning av sommersesongen - Oslo Race Week 2010.

Hva: NM i østersåpning 2010

Når: Søndag 6. juni klokken 14.00 - 16.30

Hvor: Herbern Marina, Aker Brygge

Fart, spenning og sylskarpe kniver

Åpning av østers er en krevende sport som krever kraft og teknikk med de skarpe knivene som brukes.

Hurtighet blir selvsagt premiert, men like viktig er det at østersene er perfekt åpnet. Rester av skall, skader i selve østerskjøttet, blodrester (!) og uryddig presentasjon gir straffepoeng. Konkurransereglene finner du nedenfor.

Konkurrenter fra hele landet

Det er kommet inn en rekke påmeldinger til årets NM, og hvorfor ikke legge turen innom Herbern

Marina på søndag og heie frem deltakerne fra ditt hjemsted?

Østers i verdensklasse

Østersene som deltakerne får bryne seg på er ekstra tøffe. De kommer nemlig rett fra det kalde vannet utenfor Bømlo, og lar seg ikke åpne like lett som de som har ligget på kjøl noen dager. Norske flatøsters regnes dessuten som en delikatesse i verdensklasse. Det kalde og rene vannet gjør at østersen bruker ekstra lang tid (4-5 år) på å bli stor nok til å nytes, men det gir også en rikere smak og bedre kvalitet på skjellene.

Verdens beste jury

Det er en meget kompetent jury som skal bedømme østersåpnerne, ledet av en av Oslos fremste restauratører, Daniel Karlsson fra Restaurant Klosteret. Med seg i dommerpanelet har han ikke mindre enn to tidligere verdensmestere i østersåpning, Hasse Johannesson (Fisk & Skaldjursmästarna, Vetlanda) og Per Olofsson (SAAB, Trollhättan).

Flotte premier Vinneren av NM i østersåpning 2010 får i tillegg til reisen til årets VM, en Omega Seamaster-klokke til en verdi av kr 15.000,-, et utvalg av champagne fra huset Pommery, og en flott premie fra TABASCO®. I tillegg blir det premier for beste kvinnelige østersåpner, beste presentasjon og beste tid.

Arrangørm

NM i østersåpning 2010 arrangeres av Apéritif – Norges største nettsted om mat og drikke (www.aperitif.no) under Oslo Race Week 2010, i samarbeid med Eksportutvalget for fisk, Vinordia, Omega Norge, Radisson Blu Scandinavia Hotel, TABASCO®, Oslo Race Week og Herbern Marina.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS