Klart for Nordisk Mesterskap i Østersåpning

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Lørdag 28. april er det klart for Nordisk Mesterskap i Østersåpning på TanumStrand hotell. Syv ganger norgesmester, Heini Petersen, vil sikre norsk seier på det norskeide hotellet. 

Totalt 16 deltakere fra fem land skal være med og kjempe om tittelen "Nordisk Mester i Østersåpning".  Det er danskfødte Heini Petersen som skal gjøre sitt for at seieren går til Norge. 

- Mitt mål er å vinne mesterskapet. Jeg blir skuffet om jeg ikke vinner, for jeg hater å tape, sier frilanskokken i en pressemelding. 

Petersen vant NM i østersåpning for første gang allerede i 1985, og har tatt syv seiere siden den gang. Han har også vunnet Nordisk en gang og deltatt i VM fem ganger med tredjeplass som beste plassering. 

Hans personlige rekord er 30 østers på to minutter og ni sekunder, som han satte under Norske Talenter i 2011. Rekorden ble vist på TV, men dommerne lot seg ikke imponere nok til å sende han videre i talentkonkurransen. 

- Forhåpentligvis gjentar jeg bragden fra Norske talenter under Nordisk. Da må jeg forberede meg godt, og det går i bunn og grunn ut på å slipe kniver og åpne mange østers, sier han.

 

I farens fotspor

Også datteren Maria på 20 år er bitt av basillen. Hun skal også representere Norge i nordisk, men har litt lavere forventninger enn faren. 

– Jeg vil ikke komme på siste plass. Det gjorde jeg i fjor. Målet mitt er å forbedre tiden min, sier Maria Petersen (20) som er konkurransens yngste deltager.

Vestsvenska Turistrådet tok initiativet til konkurransen, som ble arrangert for første gang i 2006. Konkurransen avholdes alltid i Grebbestad, ettersom tettstedet er kjent for eksepsjonelt gode østers. I tillegg har Grebbestad et eget Østersakademi, etablert i 2004, som bevarer og forsker på østersen.

Tidligere var det restauranten Greby`s som stilte med lokaler for konkurransen, men de siste tre årene har det velkjente skjærgårdshotellet TanumStrand tatt over.

– TanumStrand setter en veldig fin ramme rundt konkurransen, og det er et veldig hyggelig sted å lade opp til konkurransen på, sier Heini Petersen. 

Teaser:

Lørdag 28. april er det klart for Nordisk Mesterskap i Østersåpning på TanumStrand hotell. Syv ganger norgesmester, Heini Petersen, vil sikre norsk seier på det norskeide hotellet. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS