Imponerte med grønt

Publisert Sist oppdatert

BILDETEKST:

Grønn kokk1:

Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rustaden overbeviste juryen med sin grønne meny.

Grønn kokk2 (alternativt bilde):

Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rustaden i gang med de siste forberedelsene.

 ,

 ,

Kokte poteter og råkost kan være vel og bra, men det var lite som minnet om tradisjonell bruk av grønnsaker da Årets Grønne Kokk ble kåret under Smak’09 på Lillestrøm.

Fem lag bestående av to kokker kjempet om tittelen, og viste hvor spennende og lekkert vegetarmat faktisk kan bli ved bruk av en god porsjon kreativitet og oppfinnsomhet – selvfølgelig ispedd kunnskap og erfaring. Fem retter til en buffet for tolv personer ble tilberedt i løpet av tre timer. Etter tur ble maten lagt frem på fat for allmenn beskuelse.

Deltakerne var fra New Orleans restaurant, Oslo. Albatross, Bergen. Condelica A/S, Drammen, Tyrifjord Hotell, Vikersund. Augusta Arnesen, Oslo. Kulinarisk Akademi, Oslo. De FEM stuer, Holmenkollen Park hotell, Oslo.

Laget som vants meny besto av Hvitløk- og bønnesuppe, Ovnsbakte rotgrønnsaker, vårruller, grønnsaksterrinne og melkesjokolademousse.

– Vi har brukt mye tid, mellom åtti og hundre timer, til forberedelsene, fortalte en fornøyd Rustaden etter at premier og pokaler var delt ut. Hovedpremien var på 15.000 kroner.

Konkurransen er et samarbeid mellom Kokkenes Mesterlaug, Oslo, Bama Storkjøkken, Segers og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

 ,

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS