Alexanders revansj
![]() |
De tre beste i NM i kokkekunst. Fra v: Anders Isager (bronse), Alexander Berg (gull) og Christoffer Davidsen(sølv) |
Alexander Berg, opprinnelig fra Vestfossen i Buskerud er 26 år og er soussjef på den velrenommerte restauranten N.B. Sørensen i Stavanger. I løpet av konkurransen laget han en meny som falt i dommernes smak. Den bestod av sukkersaltet laks og rogn som forrett, grillet og glasert lammelår som hovedrett og jordbærsufflé til dessert.
Fantastisk smak
- Dette er det beste jeg har smakt på i noen konkurranse, sa den svenske mesterkokken Mathias Dahlberg til hoveddommer Terje Ness. Han er selv Bocuse dor – vinner i 1999 og driver i dag restaurant Haga i Bærum, en restaurant som nylig fikk sin Michelien stjerne. Noe Næss selv var enig i.
Christoffer Davidsen (24), kokk i StatoliHydro og Anders Isager (28) fra Gastronomisk Institutt ble nummer to og tre. Seiersbrølet da den lokale helten og stavangergutten Christoffer Davidsen kom på 2.plass var høyt.
Revansj
Alexander Berg deltok ,,i NM i fjord og var uplassert.
- Det var definitivt en fordel at jeg deltok i konkurransen i fjor. Det var tungt å ikke gjøre det bra, og jeg tenkte jeg skulle gi meg for godt. Men jeg ombestemte meg og det er jeg glad for nå, smiler Alexander Berg fra øre til øre.
Han har ikke helt oversikten over hva som nå vil skje videre.- Det eneste jeg vet er at dette vil åpne noen dører for meg, sier den unge kokken som har gått i lære på Hotel Continental i Oslo.
Mer fra kokke-NM, med menyer i Hotellmagasinets utgave i september.