NY JUBEL?: Vi håper på nye øyeblikk som dette i Lyon i januar.

Norge til pers på dag én

I dag ble det kjent hvilke land som skal kokkellere på hvilken dag under den store Bocuse d´Or-finalen i Lyon i januar. Norge og Christian André Pettersen skal i aksjon på første dag av konkurransen.

Publisert

Bocuse d´Or har etterhvert blitt så big business at kokke-feltet må strekkes over to hele konkurransedager. Totalt 24 nasjoner får lov til å delta.

Derfor er det også ofte knyttet stor interesse rundt hvilken dag man skal konkurrere og hvilken posisjon man får. Det er blant annet sagt at om man starter sent, la oss si i boks 1-, 11 eller 12, så må "pepperbøssen" brukes flittigere enn i boks én.

LES OGSÅ:  En fem ben lang kalvecarré fra fransk spekalv blir hovedråvaren til fatretten i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2019

I dag ble det kjent hvilken rekkefølge de 24 nasjonene starter i, og Norge ble trukket i boks fem, dag én.

Dermed skal Christian André Pettersen og resten av Team CAP ut "midt i feltet".

NB: Saken fortsetter under bildet.

Favoritt

BOKS 5: Norge er trukket i boks 5 under dag én.

Etter uklassingen i Bocuse d´Or Europa i juni i år, er Pettersen & co blant de aller største favorittene til å hente hjem den gullbelagte statuetten. HVIS så skjer, vil det blir dagen etter at de selv har konkurrert.

Av de andre nasjonene som nevnes som tøffe konkurrenter for Norge finner vi våre naboer Sverige og Danmark, samt hjemmehåpene Frankrike og alltid hardtsatsende USA. Både USA og Danmark skal konkurrere samme dag som Norge, og siden Danmark er i boks 12, vil det naturlig nok være det siste dommerne får stifte bekjentskap med på dag én av konkurransen.

På dag to skal altså Frankrike og Sverige til pers, henholdsvis i boks to og ti.

Powered by Labrador CMS