LEKKERT: Det er ikke noe småtteri som er bygget hos Støtvig Hotell på Larkollen: Villa Støtvig er 650 m2 og inneholder blant annet seks dobbeltrom. Herfra kan en nærmest stupe ut i Oslofjorden.

Støtvig Hotel med storinvestering: Bygget 650 m2 villa for utleie

Pris per natt? 100 000 kroner. Alt inkludert.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har stor tro på prosjektet. Livet blir kjedelig hvis en ikke skal gjøre noen sprell, sier eier og styreleder i Fische AS, Stig Fische til Hotellmagasinet.

76-åringen er en svært erfaren hotellmann, og var eier og driver av Dr. Holms på Geilo i 18 år. I 2008 kjøpte han ærverdige Støtvig Hotel på idylliske Larkollen i Moss bare en snau times kjøretur fra Oslo for 310 millioner.

Tegnet av datteren

Hotellet har 91 rom og rundt 200 ansatte. De er ikke kjedetilknyttet.

– Vi har gått i overskudd hvert år siden oppstart, og ligger på et årlig belegg på 70-85 prosent. Vi driver et helårsbruk; 60 prosent kommer fra kurs og konferanse, resterende fra ferie og fritid, forteller Fische.

Latteren sitter løst hos 76-åringen som er utdannet siviløkonom. I 2017 kjøpte han en gammel villa som lå vegg i vegg med hotellet. Etter et par år med reguleringsarbeid startet arbeidet med Villa Støtvig i 2019 og som nå er klar til bruk (sjekk bildekarusellen).

Den er tegnet av datteren som er arkitekt, mens han selv har stått for innredningen.

Villaen på 650 m2 har seks rom med dobbeltseng og eget bad. Leieprisen er 100 000 kroner natten, alt inkludert med unntak av alkohol. Pris for herligheten: 75 millioner kroner.

– Jeg må takke kommunen som har vært svært samarbeidsvillige. Villaen ligger 50 meter fra sjøen. Vi har stor tro på at konseptet vil slå an og at investeringen vil kaste av seg. Det er allerede kommet inn flere bestillinger, og flere vil det bli, sier han lattermildt.

Budsjett på 130 millioner

Investeringen er finansiert gjennom bruk av egenkapital.

– Dette er betalt med penger vi har tjent gjennom hotelldriften. Vi har ikke gjeld på dette, sier Fische.

Som forteller at 2023-budsjettet er på 130 millioner kroner. Budsjettet gjelder for hotell og villaen.

DYKTIG HOTELLKAR: Stig Fische har lan erfaring fra hotellbransjen, nå har han gjort store investeringer med bygging av villa ved siden av hotellet på Larkollen i Moss.

– Det kommer stadig inn bestillinger. Jeg er ikke redd for at vi ikke skal nå målet med et belegg på 70-85 prosent for året.

76-åringen understreker at han for tiden er fungerende hotelldirektør, siden hotelldirektør Nina Nilsen er ute i permisjon.

Powered by Labrador CMS