MASTER: Elizabeth McCall er master destillatør for det globale vin- og brennevinkonsernet Jack Daniel’s.
MASTER: Elizabeth McCall er master destillatør for det globale vin- og brennevinkonsernet Jack Daniel’s.

Whiskeyindustrien er i utvikling: Flere kvinnelige destillatører

Sjekk ut oppskriftene med nyheten Jack Apple.

Det blir stadig flere kvinnelige master destillatører blant gigantmerkevarene i den tradisjonelt sett mannsdominerte whiskeyindustrien.

Hos Brown-Forman er det nå kvinnene som står i front. Det globale vin ogc brennevinskonsernet står blant annet bak den mestselgende whiskeyen i Amerika, Jack Daniel’s.

Drinkoppskrifter med Jack Apple:

Tennessee Apple Spritz:

4cl Jack Daniel’s Tennessee Apple

8cl Prosecco

Soda

Ha rikelig med is i et romslig vinglass og hell over Jack Apple, tilsett Prosecco og topp med soda. Bruk gjerne noen blader salvie og en skive klementin som garnityr.

Tennessee Apple Tonic:

4cl Jack Daniel’s Tennessee Apple

12cl Tonic

Ha rikelig med is i et longdrink-glass og hell over Jack Apple. Tilsett tonic.

Bruk gjerne en lang kvast med rosmarin som dekorativ garnityr.

Kvinnene i anmarsj

Nå har de fått sin første kvinnelige master destillatør og assistent destillatør. Tre foregangsfigurer som utpeker seg spesielt i det globale brennevinskonsernet, er Elizabeth McCall, Lexi Phillips og Dr. Rachel Barrie, heter det i en pressemelding fra Anora.

Elizabeth McCall ble nylig utnevnte første kvinnelige master destillatør hos Woodford Reserve, som produserer bourbon whiskey. Opptakten til dette startet allerede i 2015, da hun begynte i stillingen som assistent destillatør. Etter sju år med forberedelser og høsting av erfaringer er McCall nå den tredje master destillatøren i Woodford Reserve’s 26 år lange historie, men første kvinne som besitter rollen.

Hun vil lede merkevarens spesielle, sjeldne bourbon-utgivelser, inkludert «Master's Collection» og «Distillery Series».

30 års erfaring

Lexi Phillips er den første kvinnen noensinne med tittelen assistent destillatør hos den ikoniske merkevaren Jack Daniel’s Tennesse.

FORFRISKENDE: Nyheten Jack Apple ble nylig lansert i Norge.
FORFRISKENDE: Nyheten Jack Apple ble nylig lansert i Norge.

Denne stillingen begynte hun i våren 2021. Jack Daniel’s ligger Phillips’ hjerte nært – titalls familiemedlemmer har jobbet eller jobber med merkevaren. Med Philips i denne rollen kan vi forvente oss at også Jack Daniel’s utvikling sikres med en økning i andelen kvinner.

Dr. Rachel Barrie har jobbet med whisky i 30 år og er en institusjon i seg selv. I Brown-Forman er hun master blender for destilleriene BenRiach, GlenDronach og Glenglassaugh.

Powered by Labrador CMS