Satser i Litauen

Publisert Sist oppdatert

Reval-kjedens slagord er Exciting moments, og markedssjef Aiga Lapina er et sant oppkomme av gode historier om akkurat dette.

Det gjelder å kunne tilby det ekstra som skal til for å hevde seg i markedet og for å få lykkelige gjester.

– Vi ble oppringt av en lett fortvilet dame her for en tid tilbake. Hun fortalte at hun og mannen snart skulle feire s¸lvbryllupsdag, men at han var på forretningsreise på selve dagen. Om vi kunne gj¸re noe hyggelig for ham mens han var hos oss? Selvsagt, svarte vi, og la hodene i bl¸t. Historien endte med at rommet ble fylt med 25 store romantiske ballonger og en stor plakat som ¸nsket til lykke med dagen.

– Vi tok bilde av det hele og sendte kvinnen. Hun gråt av glede da vi ringte og fortalte hva vi hadde gjort, forteller Lapina, f¸r hun legger til at dette tok de selvsagt ikke ekstra betalt for - det skulle bare mangle om man ikke skulle glede sine gjester såpass.

Hotellfamilien

– Vi jobber aktivt med staben for å få den rette innstillingen. Og vi har i grunnen blitt som en stor familie, hvis mål er å skape gode opplevelser for gjestene. Folk blir v¿rende i jobben og vi legger vekt på å ta godt vare på våre ansatte.

Staben på det siste hotellet preges av ungdommelig og dynamisk innstilling, samt en noe h¸yere menneskelig oml¸pshastighet, forteller markedssjefen.

Reval har tre hoteller i Riga, med litt forskjellig vinkling mot markedet. Hotel Elizabete retter seg mest mot businessreisende og noe fritidsreiser. Konferansegjestene tas hånd om på Hotel Latvija som er et st¸rre konferansehotell med kapasitet til 2500 mennesker. Et nytt spa som skal driftes av Reval åpner snart, ESPA er navnet, og det vekker allmenn munterhet når jeg nevner at Espa også er navnet på et stoppested og en veikro i Norge. I tillegg driver Reval gruppen et tredje hotell, alle i gangavstand til hverandre, byens kjente Jugend-str¸k og ikke minst den pittoreske gamlebyen.

Lekker design

Elizabete er designmessig opp mot designhotell-klassen.
– Nei, vi satser ikke på å komme dit, sier hotellets svenske direkt¸r, Pontus Gillfelt beskjedent. Han har allerede fem års erfaring fra hotelldrift i Latvia. Tidligere har han arbeidet i Russland.

Interi¸rdesignen er gjennomf¸rt ned til minste detalj, både i forhold til fargepallett og stil og hotellet har brukt de Argentinske interi¸rdesignerne Gabriela Iglesias og Pablo Stutz fra GIAD Ltd i England. Hotellet for ¸vrig er tegnet av Mâris Malahovskis fra SIA Nams.

Satser spesielt på frokosten

Fra gaten ruver ikke hotellet nevneverdig. Det har åtte etasjer hvor resepsjon, frokost- og restaurant-fasiliteter, barer, enkle grupperom og kj¸kken er lokalisert i f¸rste etasje.

Kj¸kkenet er lite, men effektivt. Og man har et helt spesiell frokostegg arrangement. En egen kokk står klar til å tilberede frokostegg, omeletter osv etter gjestenes ¸nske. Dette er et tilbud som skal v¿re på alle Reval-hotellene og som brer om seg i Norge.

– Vi var i en heldig situasjon som kunne tegne inn dette sammen med arkitekten, sier Gillfelt.

Hotellets åtte etasjer er bygget rundt et atrium, som er en riktig oase på sommertid, blir vi fortalt. Hotellet har 228 rom, inklusive diverse suiter. Rommene har samme gjennomf¸rte og moderne design som fellesarealene og det er lagt vekt på lekkert baderomsinteri¸r og enkelte spesielle detaljer. Som at takene tar opp elementer som er typisk for jugendstilen man ellers finner i byen.

Nasjonens storytelling

Fasaden er vel verd å nevne, den er dekket med glassplater hvor Litauiske dainas er trykket. Disse små diktene er en muntlig tradisjon av lyrisk poesi både som dikt og små sanger. Tradisjonen stekker seg hundrevis av år tilbake i historien. Diktene stod i fare for å gå tapt, men slik vi her hjemme fikk vår eventyrskatt gjennom Asbj¸rnsen og Moes nedtegnelser, har Litauerne fått sin gjennom Kristjanis Barons nitide arbeid. Hans samling har også kommet på Unescos liste over verdens kulturarv.

Barnerom

De fleste hoteller har barnerom, men det begrenser seg ofte til at det finnes mulighet for barneseng. Markedssjef Aiga Lapina viser rundt i Reval-utgaven av familievennlige rom. Disse ligger i kjedens nabohotell Reval Latvija.

– Vi har innredet det slik at barn kan f¸le seg hjemme, og foreldre har kommet til oss etterpå og sagt at akkurat dette var med på å gj¸re ferien spesielt vellykket, sier hun og viser frem et rom med k¸yeseng og muntert senget¸y. På gulvet er det leketeppe og en stor kasse med spill, lego og forskjellige leker. På badet regjerer en gul badegakk, små badekåper henger klare og innredningen for ¸vrig er slik en ville forvente å finne hjemme hos en barnefamilie.

– Og mens vi er inne på barn, denne julen engasjerte vi en julenisse som delte ut godteposer til forbipasserende barn – med en liten brosjyre om hotellet, myntet på foreldrene, avslutter hun lurt. ,

Thumbnail Image: