Nr 50 fra Thon

Publisert Sist oppdatert

Eiendom investoren eier 800 dekar øst for flyplassen på Gardermoen. Flere av disse er dekket av hotellkongens to hoteller og store kongressenter.

- Aldri jeg vil glemme at jeg er fra Hallingdal, sa Olav Thon under presselunsjen da hotellet ble tatt i bruk 1. oktober.

Olav Thon liker seg på Romerike. Fra før har han to hoteller på Lillestrøm – nå har han to på Gardermoen, eller rettere sagt Jessheim, for disse hotellene ligger ikke langt fra E6 – i lyset fra Vebjørn Sands Kepler-stjerne.

- Jeg har alltid hatt tro på stedet, og det viser seg i dag at troen var berettiget. Da jeg kjøpte området Gardermoen Næringspark av Christian Ringes, fikk jeg en stjerne på kjøpet, lo Thon. - Herfra og ned dit er det plass til sju slike hoteller som dette, uten at jeg har spesifikke planer. Jeg tror kanskje vi har nådd den øvre grensen dette området kan ha, men med dette konseptet er muligheten til stede hvis markedet skulle tilsi det, sa Thon til pressen.

Hotelldirektøren Erling M. Kristensen har all grunn til å smile. Gjestene strømmer til, så hva mer kan en hotelldirektør ønske seg.

- Jeg har planer for den stjerna, ler direktøren for nyvinningen, Erling M. Kristensen. I tide til det første snøfallet var sålen på plass for montering av en buet glasskonstruksjon som tidligere var brukt av SAS Flight Academy og deres flysimulator.

- Ideer som restaurant og en 200 kvadratmeter stor brudesuite har vært i nærheten av mine tanker, sier hotelldirektøren som for sikkerhets

skyld har fått ordnet et bad der nede slik at noen kan overnatte.

- Skal noen ha bryllupsnatta der skal jeg love å slå av overvåkningskameraene, sier Kristensen.

ENKELT

Det nye hotellet har rene linjer og sterke farger. Da vi var innom var det fortsatt noen håndverkere som holdt på, men man kunne klart se konturene av noe litt spesielt og med stor fleksibilitet.

- Annerledes og sprekt, mener Thon selv. - Det er også spesielt at hotellet er ført opp av Thon-gruppens egen byggeavdeling, uten innleide hovedentreprenører. Dermed har vi fått god styring på kvalitet og det prismessige, sier Thon. Som fra før eier lavprishotellet Thon Hotel Gardermoen, bare en kort spasertur unna.

Det hotellet har 260 rom med plass til 700 personer, mens Thon Hotel Oslo Airport, kan skilte med 292 rom, med plass til 900 personer.

I tilknytning til hotellene ligger den tidligere ”Jumbohallen/Balderhallen” som ble brukt som velferdsbygg for de ansatte under utbygginga av flyplassen på Gardermoen. Den ble flyttet til Gardermoen Næringspark når flyplassen åpnet og er nå bygget om til en kongress og eventhall, hvor det kan holdes både kurs og events i nye Gardermoen Congress Centre. Hallen er utstyrt med det meste av det siste av hjelpemidler innen lyd og lys. Planene er også åpning av et gedigent SPA & Relax senter i underetasjen av hotellet våren 08.

De to hotellene, inkludert konferansesenteret, har til sammen 135 årsverk.

- Vi tenker likevel ikke på å bygge flere hoteller, men vi ser ikke bort i fra at vi vil utvide de vi har – vi har plass til det, konkluderer Kristensen.

Verken Thon eller hans direktør er bekymret for at det skal bli for mange hotellrom rundt Gardermoen – ennå.

Hotellmarkedet rundt Gardermoen gjør Ullensaker til en av Norges største hotellkommuner og bare i år har romkapasiteten økt med 66 prosent. Det har blitt rundt 800 flere hotellrom rundt Gardermoen det siste året – og flere kommer.

GOD RESPONS

Erling Kristensen gleder seg over god respons i markedet for begge Thon-hotellene på Gardermoen.

- Pr 22. oktober hadde vi 33.000 rombookinger for de neste 12 måneder og i september hadde Thon Hotell Gardermoen (budsjetthotellet) 17 døgn med over 90 prosent belegg og gjennomsnittet for september landet på 80 prosent. Vi har budsjettert med 55 prosent på vårt nye hotell den første måneden – det målet er nådd. Og vi har satt oss 65 prosent som mål første driftsår – det skal vi klare, sier Kristensen, som lover konkurransedyktige priser – også på parkering.

- Det skal lønne seg å parkere hos oss å ta shuttlebussen til flyplassen, sier hotelldirektøren som har satset på å ta en stor del av møteromsetterspørselen rundt flyplassen.

- Vi har mange av dem. Og vi skal selge dem, sier en offensiv og lokalt orientert hotelldirektør som gleder seg til å være fullt operativ etter mer enn ett år som ”anleggsarbeider”.

Thumbnail Image: