Luksus på de Andalusiske høysletter

Publisert Sist oppdatert

Utemiljøet på dette stedet kunne man skrevet et helt blad om. Vi nøyer oss med de forskjellige parkene, drivingrangen, den kunstige dammen med en øy der en restaurant var plassert, samt stallene og ridehuset. Jo da – hotellet har egen hester og vognmuseum.

Drivingrangen for golf så, etter undertegnedes begreper, flott ut. Med tak over fro å beskytte både mot sol og regn. Det er søkt om byggetillatelse til en 18 hulls golfbane på stedet, men det er arbeidet synes foreløpig ikke i terrenget. Det gjør derimot de to landingsplassene for helikopter.

Parkanleggene er mange – noen store andre litt mindre. De minste var på et par appelsin og sitrontrær til hovedparken der en gartner trolig har hatt en stri tørn med å klippe hekker og plante de blomster som skal til for å få dette pent.

Dammen med restauranten nedenfor hotellet var også gravd ut kunstig – nå utenfor sesongen var det en del alger, men det hele bar preg av stil. Restauranten på øya – den dekker hele øya – har sitteplass til 160 gjester i staslige omgivelser.

Innkjøringen til hotellet var en allé med høye thuiaer som staslig rammet inn bilene som kom opp innkjøringen.

Service

Hotellet har all mulig tenkelig service som man kan øke regningen med. De ordner det meste med diskret vennlighet i resepsjonen.

Treningsmuligheter og spa er nesten en selvfølge i dag, men her var det også frisør og skjønnhetssalong for de som trenger det. (Vi testet ikke den delen av hotellet).

Selv om lysten absolutt var til stede så ble heller ikke hestefasilitetene testet. Her var det muligheter til å få rideundervisning både i western-ridning og den klassiske engelske ridemåten. Hestene kunne også leies med kusk og vogn til en tur i det grønne med picnic kurv.

Rommene

Laboticara har til sammen 126 rom. I flere størrelser. Fra ”vanlige” rom med et bad og et rom med en dobbeltseng til suiter med to separate soverom. Samtlige rom var utstyrt med badekar. Og ikke hvilke som helst badekar – men boblebadekar. Var ikke boblebadekaret bra nok for å løsgjøre stive muskler så var hotellet satt opp med en egen spa-avdeling der massørene tok hånd om stivheten.

De aller fleste rommene hadde adgang rett ut i en åpen park – gårdsrom. Inngangen til dette området var fra resepsjonen. En resepsjon som fortjener noen egne ord. Stor, lys og fargerikt møblert. Den samme beskrivelsen kan brukes om frokostsalen, om man ser bort i fra de fargerike møblene. Hotellets restauranter (tre stk) serverte nydelig mat og drikke til overkommelige priser. Eller hva sier man til en sjuretters meny med nydelig mat til 45 Euro + vin til skapelige EU-priser.

http://www.laboticaria-hotel.com/

Thumbnail Image: